Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2020 14:35
Čas čtení 1:02
Vojtěch Vanda

Pardubický hokejista měl při řízení pozitivní test na kokain. V týmu to není poprvé

SPORT ČESKO
Uložit Uložené

Útočník Robert Kousal, který do Pardubic přišel loni ze švédského Brynäsu, byl odvolán z týmu do konce vyšetřování.

Útočník Dynama Pardubice Robert Kousal měl mít při policejní kontrole během řízení pozitivní test na kokain, informoval server iDNES.cz. Klub jej proto do odvolání vyřadil z týmové soupisky. 

Doporučeno
Podařený vstup do Karjaly! Čeští hokejisté si poradili se Švédy 3:1 Podařený vstup do Karjaly! Čeští hokejisté si poradili se Švédy 3:1 5. listopadu 2020 16:03

Jak zjistil web iDNES.cz, Kousala měla zastavit policejní hlídka v úterý odpoledne kvůli nedodržení přikázaného směru jízdy z benzinové pumpy. Orientační test na drogy mu vyšel pozitivní. Na situaci se okamžitě rozhodlo reagovat vedení týmu.

 „Na základě informací z médií jsme Roberta Kousala vyřadili z týmu. Do oficiálního stanoviska Policie ČR Robert Kousal nebude u mužstva. Jakmile bude jasné stanovisko Policie ČR, dáme oficiální vyjádření, jak budeme situaci řešit,“ uvedl člen představenstva Dušan Salfický.

Informaci tlumočil a více prohloubil na Twitteru většinový akcionář Dynama Pardubice Petr Dědek. „Robert Kousal byl vyřazen z týmu. Pokud se oficiálně prokáže pozitivní test na drogy, okamžitě s ním ukončíme smlouvu,“ odhalil nekompromisní způsob jednání v případě, pokud se test prokáže.  

Podobné problémy se v minulosti nevyhýbaly ani jiným členům pardubického týmu. Známou aféru s kokainem měl i nynější asistent trenéra Petr Čáslava, jak informuje ČT Sport, iDNES.cz zase připomíná alkoholový exces bývalého brankáře Adama Svobody, který boural u Přelouče.

Doporučeno
UFC bojovníci Makhmud Muradov, Dvořák a další nám řekli, komu fandí v megazápase Mike Tyson vs. Roy Jones Jr. UFC bojovníci Makhmud Muradov, Dvořák a další nám řekli, komu fandí v megazápase Mike Tyson vs. Roy Jones Jr. 12. listopadu 2020 16:49

Robert Kousal je jednou z nejdražších posil pardubického Dynama. Hráč má bohaté zahraniční zkušenosti; v roce 2013/14 odešel hrát KHL do Víťazu Podolsk, následně si zahrál i za Novokuzněck, švýcarský Davos a naposledy švédský Brynäs, odkud se vrátil do Pardubic. V letošní sezóně odehrál šest zápasů, během nichž vsítil jeden gól a obstaral asistenci.

Domů
Sdílet
Diskuse