Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2020 16:03
Čas čtení 0:49
Vojtěch Vanda

Podařený vstup do Karjaly! Čeští hokejisté si poradili se Švédy 3:1

SPORT ČESKO ŠVÉDSKO
Uložit Uložené

Český výběr, ve kterém figuruje hlavně početná legie krajánků z finských soutěží, přehrála Švédy bez problémů.

Čeští hokejisté působící v zahraničí ukázali, že jsou rozehraní a v dobré náladě. Vstup do tradičního Karjala Cupu v helsinské Hartwall Aréně zvládli bravurně, a se švédským reprezentačním týmem si poradili v poměru 3:1. Se ziskem plného počtu bodů se tak mohou těšit na další zápas, který odehrají s domácím celkem Finska v sobotu.

Doporučeno
Rotmistr z koronavirového oddělení v náchodské nemocnici: Pacienti ležící na plicní ventilaci nevnímají, že jsme vojáci (Rozhovor) Rotmistr z koronavirového oddělení v náchodské nemocnici: Pacienti ležící na plicní ventilaci nevnímají, že jsme vojáci (Rozhovor) 5. listopadu 2020 13:02

První třetina byla ve znamení českého trestání švédských přesilovek. Vyloučení Michaela Lundquista postrestal v čase 16:34 detroitský navrátilec Filip Hronek. O necelé dvě minuty později neprováhal svou šanci Hynek Zohorna, který tak potvrdil správnou chemii české přesilovkové trojky ve složení Nestrašil - Zohorna - Hronek.

Ve druhé třetině přidali Češi třetí gól poté, kdy švédští útočníci zapomněli na dojíždějící ho Jakuba Galvase, který propálil všechno, co stálo před ním. Švédům se povedlo akorát korigovat skóre umem Maxe Friberga

Češi se tak kvůli neodehranému zápasu Finska s Ruskem na chvíli ocitají na prvním místě tabulky. Jedinou kaňkou na výkonu našich reprezentantů může být akorát to, že si navrátilec v brance, Patrik Bartošák, neudržel čisté konto.

Domů
Sdílet
Diskuse