Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2020 7:50
Čas čtení 1:06
Adam Novosad

Vypukla tam pandemie koronaviru, ale nyní Wu-chan zve turisty, aby se přišli městem pokochat

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Stejně jako Černobyl, i čínské město Wu-chan se možná stane oblíbenou destinací temného turismu.

Na konci roku 2019 přicházely z čínského města Wu-chan alarmující zprávy, které málokdo bral vážně. Metropole, která má více než 11 milionů obyvatel, se zanedlouho stala epicentrem pandemie koronaviru, odkud se virus rozšířil po celé Číně a nakonec po světě. Zatímco Evropa momentálně čelí intenzivní druhé vlně pandemie, ve městě, kde všechno vypuklo, se život vrátil do starých kolejí, upozorňuje Daily Mail.

Doporučeno
Lidé jsou z covidu-19 v úzkostech. Lidská psychika udělá všechno, aby nezkolabovala. Třeba uvěří lžím, říká Štrobl (Rozhovor) Lidé jsou z covidu-19 v úzkostech. Lidská psychika udělá všechno, aby nezkolabovala. Třeba uvěří lžím, říká Štrobl (Rozhovor) 13. listopadu 2020 15:16

Organizace Wuhan Culture and Tourism Bureau proto vymyslela způsob, jak město zpropagovat a přilákat do něj turisty. V propagačním videu zachycuje vysmáté obyvatele, propaguje nádhernou přírodu kolem, ale i architektonické skvosty jako mrakodrapy a mosty.

V posledních měsících se život ve Wu-chan zlepšil natolik, že se mladí lidé postupně vracejí do nočních klubů a od takových omezení, jaká zavádějí evropské vlády, tam nyní mají daleko. Ve videu s názvem „Setkejme se ve Wu-chanu“ organizace potenciálním návštěvníkům vysvětluje, že město se nikdy neostýchá ukázat světu svou krásu.

„Těšíme se na setkání s tebou ve Wu-chanu,“ píše se v příspěvku na čínské sociální síti Weibo. Video chce přilákat nejen turisty z různých koutů Číny, ale i mezinárodní návštěvníky, kteří by se do Wu-chanu mohli začít hromadně hrnout, když pomine nejhorší období a vakcína pomůže vrátit život do normálu.

Není přitom ničím neobvyklým, pokud se destinace jako Wu-chan, kde vypukla strašidelná pandemie, při níž se dosud nakazilo více než 50 milionů lidí a 1,3 milionu z těchto pacientů zemřelo, transformují na oblíbená místa pro vyznavače temného turismu.

Dark tourism se spojuje se smrtí, vraždami či katastrofami, a jednou z nejpopulárnějších destinací v této kategorii je například Černobyl. Odvážnější lidé však navštěvují i místa, kde byly odpáleny atomové bomby, zakázaná sovětská města vyloučená z map, kde Sověti těžili uran, či oblast Fukušima v Japonsku.

Domů
Sdílet
Diskuse