Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2020 14:33
Čas čtení 1:15
Ondřej Jarůšek

Na Hlavním nádraží v Praze je povedený model z Lega postavený z 342 000 kostiček. Váží skoro 3 tuny

NEWS
Uložit Uložené

Líbí se ti pražské nádraží postavené z Lego kostiček?

Už několik dní se mohou návštěvníci či cestující na Hlavním nádraží v Praze pokochat povedeným modelem z Lega, který kromě samotné Fantovy budovy či kolejnic obsahuje například i přilehlý park přezdívaný Sherwood. 

Stavbu z kostiček nechala v roce 2015 postavit firma Crestyl ve spolupráci se společností Lego, a to při příležitosti otevření obchodního centra Central Kladno. Právě v Kladně má totiž Lego jednu ze svých továren.

Doporučeno
UFC bojovníci Makhmud Muradov, Dvořák a další nám řekli, komu fandí v megazápase Mike Tyson vs. Roy Jones Jr. UFC bojovníci Makhmud Muradov, Dvořák a další nám řekli, komu fandí v megazápase Mike Tyson vs. Roy Jones Jr. 12. listopadu 2020 16:49

„Skládá se z 342 000 kostiček Lego, váží 2 700 kg a složit ho zabere 2 137 hodin,“ uvedla firma Crestyl před pár dny v příspěvku na Facebooku. Firma zároveň informovala o tom, že model byl k umístění na Hlavním nádraží zapůjčen bezplatně, aby si jej mohli všichni lidé důkladně prohlédnout.

Domů
Sdílet
Diskuse