Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2020 15:56
Čas čtení 0:30
Miriam Rumanková

Podle studie mají lidé, kteří dlouhodobě pracují z domu větší tendenci k předsudkům a rasismu

NEWS
Uložit Uložené

Práce z domova se v důsledku šíření koronaviru v Česku stala v posledních týdnech často využívanou možností.

Britská studie zkoumala lidí, kteří pracují v kancelářích s ostatními zaměstnanci a lidi, kteří pracují z domova. Výsledky ukázaly, že tři čtvrtiny zaměstnanců, kteří svůj pracovní prostor sdílejí, se častěji vyskytují v etnicky rozmanité společnosti. Až 37 % nezaměstnaných má však přátele jen z vlastní etnické skupiny. Informuje o tom BBC.

Vědci také potvrdili, že zvýšený objem práce z domu může vést lidi k větším předsudkům a rasismu. Studie naznačuje, že právě rozmanité pracovní prostředí je klíčem k snášenlivosti mezi lidmi.

Doporučeno
Zaměstnanci Googlu budou mít home office i v roce 2021. Rozhodnutí se bude týkat téměř 200 000 pracovníků Zaměstnanci Googlu budou mít home office i v roce 2021. Rozhodnutí se bude týkat téměř 200 000 pracovníků 27. července 2020 23:11

Zjištění dále naznačila, že téměř třem čtvrtinám bělochů nevadilo, kdyby si jejich příbuzný vzal černocha nebo Asiata. Jen méně než polovině by však v rodině nevadil muslim. 

V jednotlivých zemích se výsledky podstatně liší. Rozhodujícími faktory jsou věk, dosažené vzdělání ale i celkové etnické složení dané oblasti.

Domů
Sdílet
Diskuse