Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. listopadu 2020 6:43
Čas čtení 0:32
Lukáš Čelka

Tato aplikace ti přeloží mňoukání tvé kočky do lidské řeči

NEWS
Uložit Uložené

Nikdy nebylo jednodušší zjistit, co po tobě tvá kočka opravdu chce.

Aplikace MeowTalk, kterou vyvinul bývalý inženýr společnosti Amazon, má za úkol přeložit mňoukání tvého kočičího miláčka. V současnosti je ve slovníku aplikace přeložených z mňoukání na lidskou řeč pouze třináct frází jako například: „Nakrm mě!“, „Zlobím se!“ nebo „Nech mě na pokoji!“ Informuje o tom BBC.

Výzkum spojený s vývojem této aplikace naznačuje, že na rozdíl od nejlepších přátel lidí – psů, kočky mezi sebou nesdílejí žádný jazyk

Mňoukání každé kočky je tedy jedinečné, přičemž některé kočky jsou hlasitější než jiné. Namísto obecné databáze zvuků koček se proto překlad aplikace liší pro každý jednotlivý profil.

Doporučeno
Tvoje tvář má známý hlas: Andrea Kalousová v soutěži skončila, porota byla znechucená Tvoje tvář má známý hlas: Andrea Kalousová v soutěži skončila, porota byla znechucená 18. listopadu 2020 9:51

Software umělé inteligence proto nahráváním a označováním zvuků přímo majitelům čtyřnohého miláčka dokáže lépe porozumět hlasu každé kočky – čím více se používá, tím přesnější může být.

Aplikaci na překlad mňoukání tvého domácího mazlíčka v Android verzi si můžeš stáhnout ZDE.

Domů
Sdílet
Diskuse