Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2020 13:15
Čas čtení 0:54
Martin Mičuda

Alfa Romeo oprášilo slavné označení Ti. Pyšnit se jím nově může Stelvio s výkonem 280 koní

Alfa Romeo oprášilo slavné označení Ti. Pyšnit se jím nově může Stelvio s výkonem 280 koní
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.media.fcaemea.com/uk-en/alfa-romeo/press/alfa-romeo-introduces-new-stelvio-veloce-ti-for-my21" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">fcaemea.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Nové Stelvio Veloce Ti zastoupí vrcholnou čtyřválcovou verzi.

Automobilka Alfa Romeo se v současnosti spoléhá výhradně na dva důležité pilíře portfolia. Prvním z nich je sedan Giulia a druhým SUV pod názvem Stelvio. Oba počiny zatím nenaplnily očekávané prodeje, Italové se ale přesto nevzdávají.

Po nedávné velmi decentní modernizaci se totiž nabídka verzí sportovně střiženého SUV rozrůstá o zcela novou ostřejší verzi. K názvu Veloce přidává ikonické označení Ti, tedy Turismo Internazionale. Novinka se v rámci portfolia tím pádem začleňuje pod vrcholné Quadriofoglio, od kterého si však několik detailů přeci jen převzala.

Alfa Romeo oprášilo slávne označenie Ti. Hrdiť sa ním po novom môže 280-koňové Stelvio
Zdroj: www.media.fcaemea.com

Jedním z nich je zadní nárazník s výraznějším difuzorem, místo čtveřice koncovek výfuku se ale vzadu objevují dva masivní výfuky. Veloce Ti stojí na specifických, až 21" discích, přičemž některé prvky nárazníků i plastové lišty blatníků jsou v barvě karoserie.

Doporučeno
Francouzský designér naznačil, jak by vypadal slavný kabriolet Škoda Felicia v moderní interpretaci Francouzský designér naznačil, jak by vypadal slavný kabriolet Škoda Felicia v moderní interpretaci 13. prosince 2020 20:05

Nové Stelvio Veloce Ti ale rozpoznáš zejména podle černých doplňků – maska, lišty kolem oken či samotné plakety na karoserii. Nemalou inspiraci z top provedení evidujeme i v interiéru, kam se nastěhovaly karbonové dekory, sportovní sedadla čalouněná Alcantarou či velká hliníková pádla pod volantem. 

Pod kapotou novinky jsou na výběr výhradně dvě motorizace. Naftový 2,2litrový čtyřválec MultiJet s výkonem 154 kW / 210 koní nebo dvoulitrový benzínový čtyřválec s výkonem 206 kW / 280 koní a 400 Nm. Díky němu dokáže Stelvio akcelerovat na stovku za přibližně 5 a půl sekundy.

V obou případech jsou agregáty spárované s osmistupňovým automatem a pohonem všech kol Q4. Ceny zatím neznáme, první kusy by se ale měly objevit už začátkem příštího roku.

Domů
Sdílet
Diskuse