Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2020 7:12
Čas čtení 1:10
Dominik Vetrák

Kolikrát by ve skutečnosti zemřeli Harry a Marv v Sám doma? Kevinovy pasti byly smrtící a pekelně bolestivé

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Které Kevinovy pasti by měly pro zloděje fatální následky?

Vánoce si pojíme s mnoha pravidelnými záležitostmi. Jednou z nich jsou i vánoční filmy jako například Die Hard. Rodina si však spíš sedne k Sám doma. Kultovní příběh o Kevinu McCalisterovi, kterého rodina zapomene doma a on se musí ubránit dvojici lupičů, během vánočního období patří k nejsledovanějším filmům.

Nikdo se nemůže divit. Macaulay Culkin je v roli malého Kevina k sežrání, snímek má skvělé poselství a v první řadě je nesmírně zábavný. Sledovat trampoty mokrých banditů a jejich neúspěšné pokusy dostat se do „baráku“ nás neomrzí asi nikdy.

Doporučeno
10 nejočekávanějších komiksových a sci-fi filmů roku 2021 10 nejočekávanějších komiksových a sci-fi filmů roku 2021 18. prosince 2020 14:30

Nicméně, čím jsme starší, tím je náročnější dívat se na to, jak se Harry a Marv pomalu, ale jistě dostávají ke stále horším zraněním. Bolest prožíváme přímo s nimi, častokrát nás jejich smůla slušně pobaví, ale nesmíme zapomínat na to, že je to jen film. Ve skutečném životě by se lupiči zřejmě nepostavili už po prvních pádech ze schodů.

Nicméně, ve filmu je čeká ještě mnohem více a horších zranění. Pozastavil ses už nad tím, jak vážná by ve skutečnosti byla a kolik z nich by bylo smrtelných? Několik youtuberů či redaktorů ano, a tak na internetu najdeš množství článků a tipů, kolikrát by Harry a Marv zemřeli.

Mezi nejoblíbenější a nejlepší videa patří rozhodně analýza od Screen Junkies, kteří první a druhý film konzultovali s doktorem Adamem Friedlanderem. Ten přišel na to, že Harry by na následky svých zranění v obou filmech zemřel 9krát a Marv dokonce 14krát. Dohromady by je tak Kevin zabil 21krát, přičemž další dvě zabití by si pravděpodobně připsal Kevinův postarší přítel z jedničky, který lupiče praští lopatou po hlavě.

Zraněním našich lupičů se věnují i další videa. Níže se můžeš podívat na rozhovory s několika lékaři a sestřičkami, kteří ti blíže vysvětlí, jaká zranění by zřejmě pramenila ze všech pastí.

Domů
Sdílet
Diskuse