Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
18. prosince 2020 14:30
Čas čtení 5:09
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších komiksových a sci-fi filmů roku 2021

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Toto je 10 nejočekávanějších filmů od Marvelu, DC a režisérů velkolepých vymyšlených příběhů.

Pokud jsi našim věrným čtenářem, dobře víš, co tě u nás na konci roku čeká. Přehled toho nejočekávanějšího ze světa filmů, hudby, seriálů, her a všeho možného pro rok 2021 (vše podstatné postupně najdeš ve vlákně Preview 2021) a zároveň žebříčky toho nejlepšího, co jsme viděli, poslouchali a hráli v roce 2020.

Začínáme pohledem na nejočekávanější komiksové, sci-fi a fantasy filmy pro rok 2021. Některé z nich měly mít premiéru již v tomto roce, ale přesto si zaslouží místo i v tomto vydání.

Doporučeno
Do druhé řady se rozhodně nepřihlásím. Už nemám důvod, říká František ze Svatby na první pohled (Rozhovor) Do druhé řady se rozhodně nepřihlásím. Už nemám důvod, říká František ze Svatby na první pohled (Rozhovor) 16. prosince 2020 21:40

1. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings 

Shang-Chi je asijský marvelácký hrdina. Spekuluje se, že ve filmu uvidíme skutečného Mandarina. Jeho atrapu si ve třetím Iron Manovi zahrál Ben Kingsley. Roli by měl ztvárnit Tony Leung.

Titulní roli Shang-Chiho si střihne Simu Liu a k hercům se připojila i Awkwafina. Režisérem je Destin Daniel Creton, 40letý rodák z Havaje oceněný i na festivalu Sundance. Pochlubit se může skvělými krátkometrážní snímky, ale mnohem více ti řekne Short Term 12 s Brie Larson či The Glass Castle. Scénář napsal Dave Callaham.

Shang-Chi je mistr bojových umění, který byl vychován a trénován otcem Fu Manchuem, čínským mafiánským bossem a nesmrtelným čarodějem. Fu Manchu se už několikrát v historii snažil ovládnout svět, ale nikdy se mu to nepodařilo. Když se jeho syn dozví, že otec má podobné nekalé plány, zfalšuje svou smrt a vyrazí proti němu do boje jako Shang-Chi.

Shang-Chi
Zdroj: Marvel Studios/Disney


2. Spider-Man 3

Jednoznačně nejočekávanější komiksovka příštího roku. Třetí Spider-Man s Hollandem má spojit filmové světy a dimenze, díky čemuž ve filmu uvidíme předešlé Spider-Many (Andrew Garfield a Tobey Maguire). Kromě nich se vrátí i záporáci jako Doctor Octopus či Electro. Vše potřebné o Multiversu se dozvíš zde.

Zatím nevíme, jak se to stane, ale Wanda nebo Doctor Strange otevřou Multiverse (alternativní dimenze světa Marvelu), díky čemuž uvidíme několik známých postavy. Spidey se k tomu bude muset vypořádat i s tím, že Mysterio na konci Spider-Man: Far From Home prozradil světu jeho pravou identitu. To, co se jevilo jako velký příběhový bod, je ale nyní v porovnání s představou všech tří Spider-Manů pohromadě úplně bezpředmětné.


3. Godzilla vs Kong

Velkolepý souboj Godzilly a Konga nemůže dopadnout špatně, že? No... může. Oba díly Godzilly byly tak trochu zklamáním (obzvláště dvojka byla špatná), ale Kong film se nám dost líbil. Ať už to bude dobré, nebo ne, na „malý Oktagon“ mezi nejznámějšími monstry se nesmírně těšíme už jen kvůli té obludné akci a blockbusterovým scénám.

Godzilla vs Kong
Zdroj: Warner Bros.


4. Venom: Let There Be Carnage

Kritici a lidé s vyššími standardy Venoma vnímali jako zábavnou komiksovou jednohubku, která měla příliš mnoho problémů na to, aby byla kvalitním filmem. To však snímku nezabránilo v tom, aby nabral miliony fanoušků. Spojení Toma Hardyho a zábavné jednoduchosti s pár povedenými vtipy zaúřadovaly a Venom vydělal téměř 900 milionů dolarů jen v kinech.

Pokračování tak bylo jistotou. V něm se Venomovi postaví Carnage. Jde o stejný druh symbionta, akorát s vražednými úmysly. Ve filmu se spojí s postavou hranou Woodym Harrelsonem a je jasné, že nás čeká další nahláškovaná komiksovka plná akce.


5. Eternals

V komiksech Eternals se objevují zejména mimozemské bytosti a jinak tomu nebude ani ve filmu. Eternals stvořili Celestials (v MCU je zastupuje například Grandmaster z Thora či Collector z GotG), aby chránili Zemi. Mělo by jít o rozšíření vesmírné části MCU, ve které možná uvidíme mladého Thanose.

Angelina Jolie je Thena, Richard Madden je Ikaris, Kumail Nanjiani Kingo, Lauren Ridloff Makkari, Brian Tyree Henry Phastos, Salma Hayek Ajako, Lia McHugh Sprite a Don Lee Gilgamesh. Scénář napsali bratři Firpové, o režii se postará Chloé Zhao (The Rider). Jednu z hlavních rolí si střihne i Kit Harington jako Black Knight. V Eternals uvidíme i první homosexuální manželský pár a polibek v MCU.


6. Suicide Squad

Půjde o jakýsi restart filmové verze z roku 2016. Zdá se, že ho nebudou úplně ignorovat, ale nijak na něj nebudou ani vázaní. Počítat můžeme zřejmě s tím, že postavy si na události filmu pamatují. Z jedničky se vrátí Rick Flagg (Joel Kinnaman), Harley Quinn (Margot Robbie), Amanda Waller (Viola Davis) a Captain Boomerang (Jai Courtney).

Deadshot v podání Willa Smithe a Joker s tváří Jareda Leta se neobjeví vůbec. Zahraje si i Taika Waititi (režisér Thor 3 a 4), ale nevíme koho. Je možné, že to bude King Shark. Jak vidíš, tým hrdinů bude mnohem větší než v prvním filmu. Snímek má být zároveň mnohem pestřejší, barevnější a akčnější.

Několik členů štábu a týmu tvůrců se vyjádřilo, že jde o jednu velkou explozi a obrovský blockbuster, který dokáže překvapit nejen akcí, ale i samotným dějem a jeho zvraty. Stylově půjde o akční, válečný film ze 70. let.


7. The King’s Man

Když si představíme, že King's Man jsme měli vidět už během Valentýna tohoto roku... Režisér a scenárista Matthew Vaughn natočil spin-off pro svou špionážní sérii Kingsman. Tentokrát se vydáme do období první světové války a podíváme se, jak vlastně agentura Kingsman vznikla.

Poznáme nové postavy, užijeme si velké množství akce a potkáme i významné historické postavy. Pokud by ti kvalita posledních dvou Kingsman filmů nestačila, o zaslouženém místě tohoto filmu v top 10 tě přesvědčí opravdu stylové trailery. Více se o snímku dozvíš zde.


8. Chaos Walking

Očekávané sci-fi od režiséra Douga Limana (Edge of Tomorrow) se natáčelo ještě před několika lety. Tvůrci však potřebovali natočit další záběry, ale herci Tom Holland a Daisy Ridley nemohli. Na dokončení snímku jsme tak čekali téměř 2 další roky. Podle prvního traileru ale to čekání může stát za to. Čeká nás originální sci-fi námět, charismatické postavy a slušná dávka akce či mysteriózního příběhu.

Děj zachycuje život na planetě v blízké budoucnosti. Todd Hewitt (Tom Holland) jednoho dne objeví dívku jménem Viola (Daisy Ridley). Je to pro něj překvapení, protože žádnou ženu ještě nikdy neviděl. Všechny jsou totiž mrtvé nebo zmizely.

To však není všechno. Ani jeden muž na planetě nedokáže skryt své myšlenky. Tajemný hlas nahlas říká vše, na co pomyslí. Záporáka by měl ztvárnit Mads Mikkelsen.


9. Matrix 4

Trilogie Matrixu je nezapomenutelnou klasikou a legendou nejen v rámci sci-fi žánru. Sestry Wachowské vytvořily příběh a natočily sci-fi způsobem, jaký se snaží talentovaní tvůrci zkopírovat dodnes. Nikdo si nemyslel, že se dočkáme pokračování, když Warner Bros. a tvůrci tento svět ignorovali již 15 let. Z ničeho nic ale přišly zprávy, že Michael B. Jordan (Creed) ztvární hlavní postavu v novém Matrixu.

Z toho však sešlo a nakonec se do role Nea vrátil Keanu Reeves. O ději zatím pochopitelně nic nevíme. Rádi se necháme překvapit, ale jisté je, že uvidíme Nea a i Trinity. Zbytek je až na pár vedlejších rolí velkou záhadou. Režie se chopila Lili Wachowski poté, co její sestra Lana odmítla natáčet další hollywoodské trháky, protože svou budoucnost vidí jinde. Vše podstatné o filmu se dozvíš zde.

Matrix 4
Zdroj: Warner Bros.


10. Dune

Jeden z nejočekávanějších filmů roku 2020 se odsunul o celý rok. Dunu uvidíme až za rok a celkem nás to mrzí. Pár týdnů před odsunutím snímku jsme se totiž konečně dočkali prvního traileru. To čekání bude bolestivé, protože režisér Denis Villeneuve slibuje nezapomenutelný sci-fi zážitek.

Snímek má neuvěřitelně nabité herecké obsazení. Hlavní postavou bude Paul Atreides v podání Timothée Chalameta. Rebecca Ferguson si zahraje jeho Lady Jessicu. Atreides se s rodinou bude stěhovat z domovské planety Caladan na planetu Arrakis, kterou získali jako dědictví. Arrakis je domovem nejvzácnějšího zdroje ve vesmíru, nadlidské drogy jménem Spice. Noví majitelé planety si okamžitě najdou rivale a nepřátele.

Kromě Timothéeho Chalameta a Rebeccy Ferguson uvidíme i herce a herečky jako: Jason Momoa, Zendaya, Stellan Skarsgard, David Dastmalchian, Oscar Isaac, Javier Bardem, Josh Brolin, Dave Bautista a další. Vše potřebné se o snímku dozvíš zde a zde.

Domů
Sdílet
Diskuse