Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. prosince 2020 17:52
Čas čtení 1:01
Martin Mičuda

První vodíkové kamiony jsou nasazeny do provozu. V kalifornských přístavech budou sloužit bez emisí

První vodíkové kamiony jsou nasazeny do provozu. V kalifornských přístavech budou sloužit bez emisí
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://pressroom.toyota.com/the-future-of-zero-emission-trucking-takes-another-leap-forward/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">toyota.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Jde o spojení značek Toyota a Kenworth.

Alternativní pohon není tématem jen pro osobní automobily, ale i pro ty nákladní. Za poslední roky tak z každé strany přichází zpráva o tom, že jednotliví výrobci mají iniciativu přinést na svět revoluční technologii. Již nyní je na trhu hned několik elektrických nákladních vozidel, většinou však těch menších.

Mezi velkými kamiony je limitem nízký dojezd, který omezuje jejich masovější nasazení. Automobilka Toyota ale již několik let pracuje na vodíkové technice pro těžké náklaďáky.

Už loni jsme tak poznali vodíkový truck americké značky Kenworth, který byl osazen elektrickým ústrojím Toyota. Těsně před závěrem roku 2020 se dozvídáme, že Kenworth T680 FCEV vybavený nejnovější generací palivových článků je nasazen do běžného provozu.

Prvé vodíkové kamióny nasadili do prevádzky. V kalifornských prístavoch budú slúžiť bez emisií
Zdroj: www.kenworth.com
Domů
Sdílet
Diskuse