Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento obsah vznikl ve spolupráci s Jägermeister.
5. ledna 2021 16:37
Čas čtení 2:34
redakcia

Hraje hip-hop, g-funk, ale i trap a poslouchá metal. Kdo je DJ ILL RIcK? (Rozhovor)

HUDBA
Uložit Uložené

DJingu se věnuje od roku 2007 a zahrál si před legendou ze Cypress Hill. Poznej ho blíže v rozhovoru.

Hraje již od roku 2007 a v jeho setech najdeš kromě dobré DJské techniky i mnohé různé pecky, které tě hned rozhýbou. Řeč je o českém DJovi jménem ILL RIcK. V jeho setech najdeš nejednu hip-hopovou klasiku, kombinovanou žánry jako g-funk, ale i trap. Měl možnost zahrát si před legendou B-Realem ze Cypress Hill a objevil se na mnoha parties v Česku. Pokud ho ještě neznáš, díky projektu SaveTheNight od Jägermeister máš nyní možnost poslechnout si jeho set a dozvědět se o něm více.

Jsi jeden z mála současných DJs, kteří ještě mají scratch skills. Pěstuješ je nadále? Je to pro tebe ta nejvíce real forma deejayingu?

Teď během korony zase po x letech trénuju, protože na to mám spoustu času. Potřebuju aby se mi pod rukama něco točilo, abych se nenudil. Ale nikomu necpu z čeho by měl hrát.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Rick Pecivál Obecný (@ill_rick)

 
Jsi členem kolektivu ZNK. Jaké máte s tímto kultovním „hnutím“ plány do budoucna?

Právě se pracuje na novým albu Sodomy Gomory, do toho Řezník stíhá krom sólo alba makat ještě na ZNK hře Poslední exekuce, která už finišuje.  A bude se točit film Partyhard 2, kde si konečně zahraju i já.


Je Chocobamba nejlepší žižkovský bar? Chybí ti?

Chocobamba je legendární a moc mi chybí. Vždycky se tam těším hrát, je to takovej příjemnej relax s kámošema.

 
Co právě posloucháš?

Hodně mě baví Yelawolf a MGK, dost si taky jentak na poslech ujíždím na metalu. Po těch letech djingu pluju vlastně všema stylama podle nálady.


Jak ses dostal k DJingu – proč, kdy, jak, co byl prvotní impuls? A jak dlouho se mu aktivně věnuješ?

K Djingu jsem se dostal jak slepej k houslím, haha. Prostě po letech skateboardingu, kdy mě už vlastně všechno bolelo, jsem přemýšlel, jak se zabavit a napadlo mě to, koupit si prostě gramce, objednávat vinyly z Anglie a zavřít se s tim vším doma. Hraju od září roku 2007.


Pamatuješ si na své první hraní v klubu?

Na první hraní si asi pamatuje každej. Nebo ne? Po dvou měsících domáciho tréninku, mě začalo lákat zkusit to před lidma. Tak jsem vzal desky a vyrazil na koncert Pio, zaplatil vstup a zeptal se jestli si můžu na konci chvíli zahrát. Kupovidu se to povedlo na jedničku, hned plnej parket.


Máš nějaké DJ vzory?

V čechách DJ Flux- je to srdcař, ze světa DJ Klever.

 
Analogová, nebo digitální technika?

Jelikož z vinylů už nehraju, jen je sbírám na poslech. Digitál lepší, aby měl člověk větší možnosti- to je dnes potřeba.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Rick Pecivál Obecný (@ill_rick)


Pro jaký největší počet lidí jsi hrál? A nejmenší?

Nejvíc? Show Sodomy na Votvíráku, několik tisíc. A nejmíň? Někdy se to úplně nepovede, tak asi jen pro barmany.

 
Co si myslíš, že na klubové scéně v CZ/SK chybí a co tě na ní naopak baví?

Přijde mi, že publikum je takový omezenější než dřív, já na akce chodil poslechnout  a objevovat to co neznám. Teď lidi jdou jen na to, co znají nazpaměť z Youtube. A bavit mě bude, až začne scéna zase existovat.


Tvá tajná klubová zbraň?Když to napíšu, nebude tajná, haha. Popravdě asi žádnou nemám.


Nejlegendárnější party, na které jsi kdy hrál?

Jako sám DJ, tak jednoznačně hraní před B-Realem (Cypress Hill), což byl vlastně můj první větší mejdan. A se Sodomou jsou legendární shows na Votvíráku.

 
Máš nějakou jinou práci než DJing?

Zrovna v týhle době musí asi každej. Ale už 7 let dělám servisniho technika řeznickejch strojů. Je to prostě buď hraní s Řezníkem nebo práce pro řezníky.

ILL RIcK
Zdroj: Archív ILL RIcK

 
Jak ti v této situaci pomohl projekt SaveTheNight?

Soutěž mi hodně pomohla, heclo mě to nahrát několik dalších setů. Celkově mě to motivovalo, krom tý finační odměny, kterou mám schovanou kdyby náhodou bylo ještě hůř. Díky za to.

Na webu SaveTheNight.cz najdeš největší databázi českých a slovenských DJ setů. Můžeš filtrovat podle žánrů, hledat a poslouchat trendující mixy, mezi nimi i ten od ILL RIcKa. Spolu s Jägermeister zachraňujeme noc i u tebe doma.
Domů
Sdílet
Diskuse