Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2021 17:43
Čas čtení 1:30
Vojtěch Vanda

Když naočkujeme milion nejstarších v Česku, snížíme úmrtnost o 70 %, tvrdí BISOP

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Centrum pro modelovaní biologických a společenských procesů přináší důkazy v podobě tvrdých dat.

„Pokud by strategie očkování prioritizovala výhradně podle věku, pak bychom po naočkování ‚jen‘ 1 000 000 lidí omezili počet úmrtí o 70 %,“ tvrdí členové neziskové organizace Centrum pro modelovaní biologických a společenských procesů René Levínský a Ondřej Nezdara. 

Vědci tak v pondělním příspěvku na webu organizace usuzují z tvrdých fakt, která prakticky potvrzují správnost očkovacího plánu ministerstva zahraničí. Musí se ale k němu přistoupit hned, jinak se nezamezí zbytečným ztrátám.

Doporučeno
Do března naočkujeme celou dospělou populaci, tvrdí izraelský premiér Do března naočkujeme celou dospělou populaci, tvrdí izraelský premiér 11. ledna 2021 11:05

„Riziko úmrtí na COVID-19 roste s věkem nakaženého a to téměř exponenciálně. Pokud se podíváme na reportovaná úmrtí na COVID-19, tak se s každými pěti lety věku navíc riziko téměř zdvojnásobí. Je tedy například nutné přistupovat i jinak k 65letým a 75letým. Ti starší totiž čelí přibližně čtyřikrát vyššímu riziku úmrtí,“ píší v příspěvku.

Domů
Sdílet
Diskuse