Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2021 21:24
Čas čtení 1:38
Marián Mauik Biel

Samsung ukázal domácí roboty jako z filmu Wall-E. Jeden jde i do prodeje

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Na CES 2021 korejská firma mimo jiné ukázala robota, který za tebe vyprázdní myčku.

Tři roboti do domácnosti, kteří budou dbát o naše zdraví a pomohou uklidit. To je představa Samsungu o tom, jak má vypadat naše budoucnost. Ale ne až tak vzdálená. Jeden z těchto robotů, vysavač s umělou inteligencí, už jde letos do prodeje.

CES 2021 je největší veletrh elektroniky a technologii na světě, který se koná již celé roky v Las Vegas. Prakticky všechny firmy z oblasti spotřební elektroniky, IT technologií a start-upy tam ukazují, jakým směrem se bude ubírat pokrok v nejbližších měsících. Letos ze zjevných příčin je poprvé veletrh pouze virtuální.

Samsung, CES, robot, AI
Zdroj: Samsung

Na své virtuální tiskové konferenci Samsung představil různé novinky, mezi jinými i trojici robotů. Jejich společným znakem je umělá inteligence.

Samsung Carebot 5 je drobný robot páté generace určený primárně ke komunikací s lidmi. Má být jakýmsi společníkem. Je asi půl metru vysoký a pomocí senzorů a kamer se umí sám po domácnosti pohybovat. V podstatě je to chodící virtuální asistentka, která připomíná setkání, dietu a podobně. Vybavená je i výklopnou obrazovkou pro videohovory. Samozřejmostí je hlasové ovládání a také hlasová odezva.

Handybot je už opravdu jako z vědecko-fantastického filmu. Vypadá jako jednoruký prapředek robotů z filmu Wall-E nebo naopak vnuk filmového Číslo 5 žije. Znovu se dokáže sám orientovat a pohybovat v prostoru a reaguje pohybem očí, které tvoří LED diody. Je však vyšší a vybavený robotickým multifunkčním ramenem s klepety, které jsou schopné jemné motoriky a manipulace s objekty.

Domů
Sdílet
Diskuse