Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2021 21:17
Čas čtení 0:50
Jakub Paulík

V Nitře už stojí třetí přívěs pro těla mrtvých

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Přívěs objednalo místní krematorium.

Teprve před třemi dny jsme informovali o tom, že do Nitry přivezli druhý externí přívěs pro zesnulé. Ve městě totiž nemají kde ukládat oběti covidu-19. Ľubomír Muzika ze správy městských služeb pro deník SME aktuálně potvrdil, že do města přivezli již třetí externí přívěs určený pro oběti koronavirus.

Běžně totiž měsíčně zemře v Nitře okolo 130 lidí, v prosinci jich kvůli kritické situaci s pandemií bylo až 300 a leden bude podle všeho ještě horší.

Doporučeno
Česko je znovu mezi nejhoršími na světě. Nyní je pozadu s očkováním Česko je znovu mezi nejhoršími na světě. Nyní je pozadu s očkováním 12. ledna 2021 15:28

První dva přívěsy nechalo do Nitry přivést město, třetí zajistilo krematorium. Problém s nedostatkem úložiště pro zesnulé má i Trnava, která si také nedávno objednala podobné zařízení. Kvůli množství obětí mají spoustu práce nejen zdravotníci, ale i pohřebnictví, která prostě nestíhají.

„Pozůstalí čekali před pandemií na kremaci jejich blízkých zhruba tři dny, nyní je to týden a může se to natáhnout i na měsíc. V Maďarsku se čeká měsíc až dva. Tento problém však není jen zde, ale všude, ať už v jiných zemích či regionech.

Domů
Sdílet
Diskuse