Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. ledna 2021 14:13
Čas čtení 0:47
Lukáš Čelka

Lidé v Rusku protestují za svobodu Navalného i v -50stupňových mrazech. Policie zadržela i jeho manželku Juliji

NEWS
Uložit Uložené

Lidé vyjádřili opozičnímu politikovi podporu v 93 ruských městech.

Po celém Rusku probíhají demonstrace příznivců a podporovatelů tamního opozičního politika Alexeje Navalného, informoval o tom portál tvnoviny. Vláda ho 17. listopadu, hned po návratu z Berlína, zadržela na letišti v Moskvě a umístila do vyšetřovací vazby.

Protesty organizují Navalného spolupracovníci pod heslem „Svoboda pro Navalného“. Lidé mu vyjádřili podporu v 93 ruských městech, kde o druhé hodině odpoledne obsadili náměstí. Podporovatele opozičního politika v Jakutsku neodradily ani více než -50stupňové mrazy.

 
Ruské úřady už předem varovaly, že každý protest bude považován za hrozbu pro veřejný pořádek a bude okamžitě potlačen. Spolupracovníky Navalného odsoudili na kratší tresty a zatčeno bylo nejméně dalších 800 účastníků protestu v celé zemi. V Moskvě během protestu zadrželi i manželku Navalného Juliji, která na Instagramu zveřejnila fotografii z policejního auta.

Domů
Sdílet
Diskuse