Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
31. ledna 2021 9:30
Čas čtení 8:04
Katarína Danková

Top 10 zajímavostí o životě Justina Timberlakea plném úspěchů, trapasů a pádů, které si možná neznal a překvapí tě

Top 10 zajímavostí o životě Justina Timberlakea plném úspěchů, trapasů a pádů, které si možná neznal a překvapí tě
Zdroj: instagram.com/justintimberlake
OSOBNOSTI
Uložit Uložené

„Mám několik matných vzpomínek na dětství, ale ne, opravdu si nepamatuji nebýt slavným.“ Zdá se, že se slavným již narodil a tak si ho pamatuje i většina z nás.

Již několik desetiletí nás svým nezaměnitelným hlasem doprovází hudebním světem. Skladby jako „Cry me a river“, „SexyBack“ či „What Goes Around... Comes Around“ zůstávají navždy legendárními a spojovanými se jménem talentovaného amerického zpěváka, hudebního skladatele a producenta, ale i herce Justina Timberlakea.

V tomto článku si přečteš:
  • Díky komu se Justin dostal k hudbě

  • Která slavná zpěvačka byla jeho první láska a kde se poznali

  • Kdo okradl zpěváka o miliony dolarů

  • Jaký trapas Justin udělal během živého vystoupení a proč veřejnost odsoudila

    jeho pěveckou kolegyni 

  • Proč byl poslední Justinův album pro některé velkým zklamáním 

  • V jakém nejnovějším filmu bude Justin hrát?

Právě dnes Justin slaví své 40. narozeniny a my jsme si připravili ty nejzajímavější informace z jeho života, které dokazují, že je skutečně nadaný a daří se mu téměř v každé pracovní oblasti. Všechno nejlepší, Justine!

Doporučeno
Ryan Gosling bude od dubna natáčet film v Praze. The Gray Man bude nejdražším snímkem Netflixu Ryan Gosling bude od dubna natáčet film v Praze. The Gray Man bude nejdražším snímkem Netflixu 18. března 2021 12:56

Slavný již v dětství jako Disney hvězdička. Pamatuješ si ho?

Když Justin navštěvoval školku, jeho rodiče se rozvedli a on se spolu s matkou odstěhoval do Memphisu. Na otce však nezanevřel. Navštěvoval ho poměrně často i proto, že vedl církevní sbor v baptistickém kostele, kde se Justin naučil zpívat. I díky strýci a starému otci, kteří rozvíjeli jeho talent k hudbě hraním na kytaru či zasvěcování do stylu Willieho Nelsona, Johnnyho Cashe a kapel jako Eagles a Queen, jeho pěvecký talent vzkvétal již v mladém věku.

V jedenácti letech se zúčastnil své první pěvecké soutěže Star Search, ve které ho porazila jiná mladá zpěvačka. Justin tehdy vystupoval pod otcovým jménem Justin Randall, a že šlo o slavného zpěváka donedávna netušila ani samotná výherkyně soutěže. Jeho kariéra se však v té době teprve rozjížděla. Pro HollywoodReporter řekl: „Mám několik matných vzpomínek na dětství, ale ne, opravdu si nepamatuji nebýt slavným.“

Rok na to vyhrál casting do Disney Mickey Mouse Club v Orlandu spolu s Britney Spears, Christinou Aguilerou či Ryanem Goslingem. Justin na tyto časy vzpomíná jako na období, které ho naučilo hodně o tom, jak funguje televize, střih, vysílání, ale také jak pracovat s živým publikem. Po pěti sériích televizního seriálu pro děti se vrátil do školy. Pro RollingStone přiznal, že se tam dostal do potíží: „Pro poškození poštovní schránky jsem se stal delikventem. Jsem rád, že jsem nemusel chodit na běžnou střední školu, jinak by mě už zatkli.“

Modrooký zpěvák ve znamení vodnáře má dva nevlastní bratry, Jonathana a Stephana. Jeho nevlastní sestra Laura Katherine zemřela krátce po narození. Justina to hluboce zasáhlo a věnoval jí jednu ze svých písní „My Angel in Heaven“, která se dostala na album skupiny NSYNC.

*NSYNC jako začátek pěvecké kariéry. Tvrdá rána však přišla od jednoho z nejbližších

15 letému Justinovi přišla nabídka, která se neodmítá, od hudebního producenta Loua Pearlmana. Vedle Backstreet Boys byla chlapecká skupina *NSYNC jedním z nejpopulárnějších pěveckých uskupení. Nejmladší Justin se stal přirozeným frontmanem skupiny a podle Chaseze, jeho pěveckého kolegy, zastoupil ve skupině postavení typického amerického chlapce.

Na předních příčkách v Americe se udržely s hity jako „I Want You Back“ a „Tearin 'Up My Heart“. Netrvalo dlouho a NSYNC účinkovala na Super Bowlu, Olympiádě a Oscarech, také nahrávala skladby s takovými hudebními legendami jako Elton John, Stevie Wonder a Michael Jackson. Sklízeli úspěchy všude, kde se objevili a kromě zpěvu je populárními udělal i vzhled, který lákal převážně ženské publikum.

Americký sen byl v ohrožení poté, co producenta a zakladatele skupiny Loue Pearlmana obvinili z krádeže zisků svých svěřenců. O miliony dolarů skupinu okradl tak, že se formálně identifikoval jako člen skupiny, což mu umožnilo vytěžit pětinu zisku slavné kapely. Chlapci z NSYNC zůstali takovou zradou zaskočeni. V roce 2002 skupina ohlásila přestávku, ale dohromady se znovu už nikdy nedala.

Ze zábavné sněhové koule se stala lavina. Vyrostl jsem z toho. Cítil jsem, že mi na hudbě záleží více než jiným lidech ve skupině. Měl jsem pocit, že chci dělat jinou hudbu a tento pocit vycházel z mého srdce, a to jsem chtěl následovat.“ vysvětluje své odloučení od skupiny Timberlake.

 
 
 
Podívejte se na tento příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek, který sdílí *NSYNC (@nsync)

Nezapomenutelnou první lásku zničila nevěra nebo marketing?

Britney je moje dobrá přítelkyně. Znám ji od svých dvanácti let.“, Takto komentoval Justin začínající vztah s kolegyní z branže. A i když se snažil své soukromí uhlídat na maximum, jejich vztah se přece jen provalil. Pro RollingStone přiznal, že důvodem, proč se mu Britney Spears tak líbí, je její neměnící se povaha: „Tolik dívek, které v tomto oboru potkáš, je zahleděných do sebe, ale Britney ne. Je stejná jako předtím, než se do (kariéry zpěvačky) pustila. To je na ní to nejlepší.“

Zamilovaní se objevovali na veřejnosti s úsměvy na tvářích a sladění jako dokonalý pár. Britney se objevila i na koncertech NSYNC, ale po 4 letech chození se náhle rozešli. Důvody obou stran se liší. Zatímco Justin tvrdí, že ho Britney vícekrát podvedla s jejím choreografem Wadem Robson, Britney se brání, že Justin za ní přišel a rozchod jí jednoduše oznámil, přičemž nezapomněl zmínit jeho novou skladbu „Cry for a River“ jako marketingový tah pro oba inspirovaný právě jejich vztahem (a rozchodem).

Jaká je skutečná pravda se asi nikdy nedozvíme, ovšem, i po těch letech, nechuť z rozchodová období dokázali oba překonat. Britney s odstupem času našla v Justinovi inspiraci a uznala, že díky své hudbě inspiruje i jiných. Justin popřál Britney všechno dobré a přiznal, že období, ve kterém spolu chodili, nebylo pro vztah stabilní.

První úspěchy i trapasy mladého sólo zpěváka. Justin součástí nejgooglenější údalosti roku 2004

Debutovým sólovým singlem „Like I Love You“ začal Justin dělat hudbu jak ji známe dnes. Skladba se stala hitem jeho debutového sólového alba Justified a obsadila 11. příčku v hitparádě Billboard Hot 100. Album obsahovalo i nejúspěšnější skladby jako „Cry Me a River“ a „Rock Your Body“. V roce 2003 získal dvě ceny Grammy.

Začátek jeho sólo kariéry doprovázelo i pár trapasů. Známý se stal i kvůli nehodě na pódiu během koncertu na SuperBowlu, když zpíval s Janet Jackson. Textem písně "Rock Your Body" se Justin nechal unést a v závěru vystoupení Janet odtrhl kousek designerských šatů od Alexandra McQueena v oblasti zpěvaččina hrudníku. Na pár vteřin se tak Janetino poprsí vyjímalo na kamerách a obrazovkách celé Ameriky. Právě tato nehoda se zapsala do historie vyhledávačů, jako jedna z nejhledanějších na internetu v roce 2004.

Pošramocená pověst však zůstala pouze zpěvačce ze slavné rodiny. Nepomohla jí ani veřejná omluva. Po vlně kritiky na její vystoupení a šaty, přišel zákaz vystoupit na Grammy. Justin však po omluvě vystoupit mohl. Janetini fanoušci ovšem dodnes nedokázali Justinovi odpustit, že zpěvačku nechal napospas veřejného lynče.

I když se později vyjádřili, že se odtrhlo více látky než čekali a že na vině byli oba, Janet se v rozhovoru v The Oprah Winfrey Show na margo události vyjádřila: „Veškerá pozornost byla na mně, ne na Justinovi. Nemluvili jsme spolu... Ale považuji ho za svého přítele a jsem velmi loajální. Přátelství je pro mě velmi důležité.“. Justin pro MTV uvedl „Pravděpodobně jsem měl 10 % viny. A myslím si, že to říká něco i o společnosti a o tom, že Amerika je tvrdší vůči ženám a nespravedlivě tvrdá vůči lidem s etnickým původem.“

Narůstající popularita i díky krabici s „překvapením“

Druhý album s názvem FutureSex/LoveSounds v roce 2006 zaznamenal podobný úspěch.

Jako jediný album v historii, nazpívaný mužským interpretem, atakoval první místa amerických žebříčků až se čtyřmi skladbami: „Summer Love“, „SexyBack“, „My Love“, „What Goes Around... Comes Around“.

Jeho popularita stále více narůstala a Justin se začal objevovat v téměř všech časopisech, televizích a talkshow. Nezapomenutelným se stalo jeho účinkování v show Saturday Night Live. V retro looku spolu s Andym Sambergem parodovali několik situací ve společnosti. Virálním videem Dick in the Box, které dokonce vyhrálo i cenu Emmy, se Justin zapsal do paměti i jako komik.

Po delší pauze se začátkem roku 2013 vrátil na hudební scénu s albem „Suit & Tie“ a opakovaně tak dosáhl předních příček hudebních žebříčků. „Inspirace pro (toto album) přišla opravdu z čista jasna a popravdě řečeno, nic z toho jsem nečekal. Jen jsem vešel do studia a začal jsem si hrát s nějakými zvuky a písněmi. Považuji to za asi nejlepší období v mé kariéře... Tvořit bez jakýchkoliv pravidel a/nebo určeného cíle. Skutečně jsem si tento proces užíval,“ napsal americký zpěvák v otevřeném dopise.

Rok na to vydal své třetí studiové album, The 20/20 Experience, které mělo dokonce i pokračování: The 20/20 Experience (2 of 2). Klipem k písni „Suit & Tie“ si zasloužil ocenění, jako i několik dalších nominací Grammy. Kromě toho, soundtrackem „Can't Stop the Feeling“ k animáku Trollové (2016), pro který Justin namluvil hlavní postavu, získal i první nominaci na Oskara.

Nejnovější album Man of the Woods fanoušky trochu zaskočil. Zatímco někteří ho označili za obrovský přešlap, jiní ocenili jeho jinakost. I když na něm opakovaně spolupracoval s Timbalandem, ale i s Pharrellem Williamsem a The Neptunes, přiklonil se více ke svým kořenům, ke country a folku. „Zní to spíš jako to, odkud jsem přišel, než jako jakákoliv jiná hudba, kterou jsem kdy vytvořil. Je to Memphis, jihoamerická hudba. Ale chci, aby to znělo moderně - alespoň taková je právě teď myšlenka,“ řekl během tvorby alba pro HollywoodReporter Justin.

 
 
 
Podívejte se na tento příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek, který sdílí Justin Timberlake (@justintimberlake)

Ze zajíčka ženáč. V soukromí to mezi manžely vře

Po první lásce Britney, následovaly vztahy s Janne Dewan Tatum, Alyssou Milano či Cameron Diaz. Se svou osudovou láskou se ale Justin setkal na předávání cen Zlatý Glóbus v roce 2007. Chodili spolu pět let a dokonce se i na krátko rozešli, ale potom Justin poklekl a Jessicu Biel požádal o ruku.

Jejich přísně hlídána pohádková svatba se konala v italské Apulii, v letovisku Borgo Egnazia, za přítomnosti pozvané stovky hostů, mezi nimiž byly jména jako Jimmy Fallon, Timbaland či Beverley Mitchell.

Nicméně, i ve šťastném manželství se najdou problémy. Na vině má být právě Justin, jehož paparazzi nachytali s hereckou kolegyní, jak popíjejí v baru a drží se za ruce. Na instagramovém účtu se později 40letý Justin omluvil své ženě i rodině za vzniklou situaci a slíbil, že bude nejlepším manželem a otcem, jakým jen může být.

 
 
 
Podívejte se na tento příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek, který sdílí Jessica Biel (@jessicabiel)

Se zlatým hlasem přešel na stříbrná plátna. Víme, v jakém filmu ho nejnověji uvidíš

Po proražení v hudebním odvětví se zpěvák dal i na dráhu herce. Na přelomu tisíciletí si zahrál modela v Disneyovce Model Behavior. Následně si vyzkoušel i pár dalších hereckých úloh, ale oficiální herecký start přišel o devět let později. Hraním ve filmu The Social Network, nominovaném i na Oskara, spustil sérii svých úspěšnějších výkonů. Na jistý čas tak omezil kariéru zpěváka.

Následovaly role v komediích Bad Teacher s Cameron Diaz nebo Friends With Benefits s Milou Kunis, do kterých ho obsadili i díky jeho komediálnímu výstupu v SNL. Justin si vyzkoušel i žánr sci-fi thrilleru. Po boku Amandy Seyfried a Cilliana Murphyho hrál ve filmu In Time. Filmů, kde Justin hrál je skoro třicet. Posledním filmem, kde účinkuje je americké drama Wonder Wheel z roku 2017, která má průměrné hodnocení.

Nejnověji natáčel drama s názvem Palmer, kde si zahraje bývalou hvězdu univerzitního fotbalového týmu, která se po pobytu ve vězení vrací domů. Ve filmu se zamiluje do Maggie, kterou hraje herecká kolegyně Alisha Wainwright. Právě k ní měl Justin blízko, když s ní přichycen popíjel v baru.

 
 
 
Podívejte se na tento příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek, který sdílí Justin Timberlake (@justintimberlake)

Pár dalších zajímavostí na závěr...

Co si možná ještě o Justinovi nevěděl je, že si vysloužil označení nejsexy muž světa podle magazínu GQ v roce 2006 a jedním z nejvlivnějších lidí planety se podle amerického časopisu Time stal dvakrát a to v roce 2007 a 2013.

Zpěvák je vášnivým sběratelem Nike Air Jordan a dokonce ve spolupráci s americkým designérem společnosti Nike Tinkerem Hatfieldem tuto obuv navrhl. Vedle toho má i svou vlastní značku tequily s názvem 901 s business partnerem Kevinem Ruderem.

Justin, stejně jako jeho manželka Jessica, veřejně podporují LGBT komunitu. Aby potvrdili své přesvědčení, údajně si jako pečovatele pro svého syna najali pár homosexuálů. Justin otevřeně bojoval za rovnost manželství v Americe, podporoval amerického exprezidenta Obamu v LGBT aktivitách a koncertoval na svatbě páru se stejnou sexuální orientací.

Kromě LGBT pravidelně podporuje i charitativní organizace. Před necelým rokem podpořil potravinovou banku nedaleko jeho domova v Memphisu v Tennessee. Na sociálních sítích vyzývá lidi k ohleduplnosti a podpoře v nouzi obzvláště v pandemických časech. V minulosti pomáhal obětem hurikánu Katrina pomocí charitativního singlu „In the Sun“ a finančně pomáhá dalším 32 charitám a organizacím.

Doporučeno
Justina Biebera obvinili ze sexuálního obtěžování. Zpěvák to vyřešil expresně Justina Biebera obvinili ze sexuálního obtěžování. Zpěvák to vyřešil expresně 22. června 2020 16:30
Domů
Sdílet
Diskuse