Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. ledna 2021 13:41
Čas čtení 1:45
Vojtěch Vanda

Ministerstvo objednalo nevhodné stříkačky k očkování z Číny. Odborníci, tvrdí, že budou způsobovat více bolesti

NEWS ČESKO ČÍNA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Čínské injekční stříkačky s pevnou jehlou mají být k očkování nevhodné, protože způsobují více bolesti a zvyšuje se i riziko infekce.

Ministerstvo zdravotnictví objednalo od čínského výrobce Wuxi Yushou Medical Appliances 1, 8 milionu stříkaček s pevnou jehlou za 1,7 milionu korun. Podle zjištění webu iROZHLAS.cz a Radiožurnálu, ale tyto stříkačky nejsou pro aplikaci očkování vhodné. Odborníci tvrdí, že samotný průběh očkování může být bolestivější, a i riziko infekce je poté vyšší

Doporučeno
Babiš: Opatření se budou zpřísňovat Babiš: Opatření se budou zpřísňovat 28. ledna 2021 10:03

Dodávka čínských stříkaček by podle zjištění Radiožurnálu a iROZHLAS.cz prostřednictvím mluvčí ministerstva zdravotnictví Peterové měla dorazit 6. února. Resort si totiž připlatil za expresní dodávku z Číny, za kterou zaplatil prakticky dvojnásobnou cenu, než byla samotná objednávka, tedy 3 miliony korun. Dodávka by totiž jinak putovala lodí, což by mělo za příčinu několikaměsíční zdržení. Tímto nákupem se chtěl stát zásobit pro případ, že by stávající rezervy stříkaček nestačily.

Domů
Sdílet
Diskuse