Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2021 21:59
Čas čtení 0:41
Lukáš Čelka

Česká policie řeší kuriózní případ: Hráče Counter-Strike okradli o virtuální nůž v hodnotě 30 tisíc korun

NEWS
Uložit Uložené

Hráč nůž prodával, zloděj mu vyplatil však jen zálohu.

Česká policie vyšetřuje kuriózní případ, s jakým se ještě nikdy nesetkala. O pomoc je požádal hráč střílečky Counter-Strike z Plzně, který prodával vzácný virtuální herní předmět, konkrétně nůž v hodnotě 30 tisíc korun. Další hráč, který ho měl od něho odkoupit, mu však nevyplatil celou částku, ale jen zálohu, informoval o tom portál ČT24.

Doporučeno
10 nejlepších her pro dva a více hráčů, které si užiješ z pohodlí gauče 10 nejlepších her pro dva a více hráčů, které si užiješ z pohodlí gauče 28. ledna 2021 9:30

Speciální vybavení a výstroje ve hře Counter-Strike: Global Offensive jsou cennou hráčskou komoditou. Některé z virtuálních prvků mohou mít hodnotu i stovek tisíc korun. Pokud je hráč šikovný, může vzácné virtuální předměty získat hraním, pokud má však dost reálných peněz, může si je koupit od jiných hráčů.

„Jsou to rarity, které jsou sběratelsky nejcennější. Jde však jen o vzhled daného předmětu, který se používá. Funkčnost ve hře nemá lepší než běžné předměty,“ objasnil hráč Tomáš Bílek.

Svůj virtuální nůž nabízel za necelých 30 tisíc korun. Podle slov policejní mluvčí Veroniky Hokrové za něj hráč od kupujícího obdržel jen čtyři tisíce. „To měla být záloha. Při předání nože měl hráči kupující doplatit celkovou částku, dosud však poškozený prodávající neobdržel zbytek peněz,“ přiblížila situaci Hokrová.

Domů
Sdílet
Diskuse