Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. ledna 2021 9:30
Čas čtení 5:48
Dominik Vetrák

10 nejlepších her pro dva a více hráčů, které si užiješ z pohodlí gauče

TECH
Uložit Uložené

Tyto hry si zamiluje i tvá polovička, která jinak ovladač v rukou nemá v oblibě.

Před 2 lety jsme ti doporučovali 10 nejlepších her pro dva a více hráčů. Od té doby uplynula již slušná doba, během které jsme měli možnost vyzkoušet další podobné hry. Dnes se tak podíváme na další desítku co-op titulů. Jinak se jim říká také gaučové hry či co-op couch games, protože se hrají lokálně. Jinými slovy, nepotřebuješ online multiplayer.

Sedneš si na gauč a s jedním dalším či více hráči si užíváte totéž na jedné obrazovce. Každý, kdo kdy hrál co-op s partnerem ví, jaká to dokáže být zábava. V současnosti opět trávíme dlouhé chvíle doma. Pokud máš již tedy po krk Netflixu a chceš s partnerem či někým jiným využít čas jinak, tyto hry tě zabaví na spoustu hodin.

Doporučeno
10 nejlepších her první poloviny roku 2020 10 nejlepších her první poloviny roku 2020 27. června 2020 10:32

1. Knowledge is Power – PS4

Začneme zhurta. Knowledge is Power je součástí dnes už mrtvého projektu Playlink. V něm se PlayStation pokoušel vytvářet zábavné multiplayerové hry, které by se daly ovládat přes mobil. U jedné PS4 se tedy mohlo zabavit mnoho hráčů, což bylo ideální pro rodinné zábavy či párty. Jednoznačně nejpovedenějším projektem celého Playlinku byl kvíz Knowledge is Power.

V něm může najednou soutěžit až 6 hráčů. Na televizi se objeví otázky, a na mobilu budeš vybírat správnou odpověď. Vyhrát ale nemusíš ani ve chvíli, kdy správnou odpověď znáš jako jediný z party. Protihráči ti totiž mohou „darovat“ handicap. Uštědří ti sliz (musíš ho z displeje rychle setřít prstem), led (musíš ho přebít klepáním po displeji), bomby (musíš se jim při výběru odpovědi vyhnout) či chybějící písmena v odpovědích. 

Kromě klasických odpovědí na kvízové otázky tě čekají i zajímavá oživení v podobě spojování či finálního výstupu na pyramidu. Témat je neuvěřitelně mnoho, protože po nějakých 30 kolech jsme postřehli jen 1 či 2 opakující se otázky. Knowledge is Power je velká párty zábava, při které si navíc rozšíříte obzory v různých tématech. 

P.S. – Hra má i český dabing

2. Ultimate Chicken Horse – PC, PS4, Nintendo Switch, Xbox One

Na rozdíl od Knowledge is Power si Ultimate Chicken Horse můžeš užít i s dětmi. Ať už je řeč o sourozencích nebo tvých dětech, dáš jim do rukou ovladač a společně si budete dělat naschvály. V Ultimate Chicken Horse totiž máš za cíl dostat se jako první z bodu A do bodu B. Jenže mezi tím je obrovská propast, kterou musíš vyplnit různými náhodnými předměty.

Některé ti pomohou dostat se přes propast, jiné tě zase zabijí a musíš začít znovu. Užiješ si tak spoustu zábavy a škodolibosti (a všichni víme, že to je největší radost), když budeš protihráčům vytvářet překážky, přes které se nedokáží dostat. Ideální pro všechny věkové kategorie. Zábava narůstá exponenciálně s počtem hráčů.


3. Helldivers – PC, PS3, PS4, PS Vita

Sci-fi střílečka s prvky strategie z pohledu shora. Tak by se v jednoduše dalo popsat Helldivers. Děj se odehrává v dystopické budoucnosti, kdy jsou Helldivers poslední linií obrany před 3 nepřátelskými a často mimozemskými frakcemi nepřátel. Každý level začíná tím, že si vybereš místo na mapě, kde přistaneš.

Následně musíš splnit několik úkolů na mapě, najít lepší zbraně, gadgety, roboty a někdy i ubránit některá stanoviště. V průběhu hry tak můžeš bránit, útočit, dělat průzkumy, odhalovat více z příběhu a společně s parťákem zabíjet hordy nepřátel.


4. Lovers in a Dangerous Spacetime – PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Chaotická zábava pro 2 až 4 hráče ve sci-fi prostředí. Pořádně se vynervuješ, pořádně se zasměješ, no a společně s partnerem/kamarády se kromě nadávek i slušně zabavíte. Hráči ve hře ovládají vesmírnou loď, která má několik operativních středisek.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 93464 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Která nová hra pro PS5 je ideální pro dvojice? 
  • Poznáš vynikající akční, chaotickou indie hru ve stylu Resogun či Nex Machina 
  • Jaké dvě logické hry si zamiluješ s partnerem či kamarádem. U některých se nasměješ i slušně pohádáš
  • Které hry jsou zcela ideální na párty s alkoholem, ale i bez něj, přičemž se pořádně nasměješ
  • Která hra pro dva vycházející už v březnu je na našem seznamu 10 nejočekávanějších her tohoto roku
  • Hledáš Dark Souls ve 2D s krásnou animací a pro dva? Víme, co by sis měl zahrát
Domů
Sdílet
Diskuse