Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2020 10:32
Čas čtení 6:39
Dominik Vetrák

10 nejlepších her první poloviny roku 2020

TECH
Uložit Uložené

Vybrali jsme 10 her, které nás za prvních 6 měsíců roku 2020 ohromily nejvíce.

Koronavirus změnil absolutně všechno. Změny zasáhly i zábavní a kulturní průmysl, a tak jsme byli v první polovině roku výrazně ochuzeni například i o filmy.

Naštěstí jako náhrada nám mohla posloužit sbírka úžasných her. Za prvních 6 měsíců už vyšly desítky atraktivních titulů, my si tak dnešním článku posvítíme na TOP 10, které by sis měl zahrát.

Doporučeno
Crash Bandicoot se vrací! Čtvrtý díl odhaluje moderní grafiku a levely, ale i návrat nostalgické hratelnosti Crash Bandicoot se vrací! Čtvrtý díl odhaluje moderní grafiku a levely, ale i návrat nostalgické hratelnosti 22. června 2020 20:08

 
10. Darksiders: Genesis (PC, Xbox One, PS4, Nintendo Switch)

Nové Darksiders se na konzole dostalo až letos, ale čekání stálo za to. Izometrické RPG, které stylem připomínalo Diablo, se mezi hráči uchytilo a sbíralo nadšené recenze. Ve hře ovládáš 2 jezdce apokalypsy: Strifa a War. Strife se specializuje na souboje z dálky a používá zejména střelné zbraně. War je zase brutální válečný generál v boji na blízko.

Rozhodnout se můžeš mezi co-opem, tedy hraním s kamarádem, nebo sólo singleplayerovou kampaní, kde přepínáš mezi postavami podle potřeby. S každým dalším zabitým nepřítelem si můžeš vylepšovat postavu a být tak připravenější na boj s bossy.

Ti někdy představují výzvu, jindy jsou jednodušší, ale stejně jako celá hra, souboje s nimi jsou zábavné. Pokud máš rád střílečky či sekačky z pohledu shora, Darksiders je jedna z nejlepších náhrad za Diablo. Oblíbíš si postavy, humor i dialogy.


9. Resident Evil 3 (PC, Xbox One, PS4)

Něco přes rok po geniálním remaku Resident Evil 2 jsme se dočkali i remaku trojky. Ten byl o trochu méně kvalitní, ale stále nabídl spoustu zábavy a napínavých momentů. Remake vynechal část obsahu z původní hry a byl o něco kratší než remake dvojky, ale kromě toho nabídl nové druhy nepřátel, zbraně a skvělého Nemesise.

Šlo o vylepšenou verzi Mr. X z dvojky – speciálně navržené, nezničitelné monstrum s jediným cílem – zabít přeživší z týmu S. T. A. R. S. Do tohoto týmu patří i Jill Valentine, hlavní postava hry, kterou doplnil Carlos. Užiješ si hraní za oba, stejně jako jejich dialogy. Postavy se v trojce opravdu povedly, ať už šlo o hrdiny nebo záporáky.

Nemesis byl na vyšších obtížnostech otravný, ale příběh společně s cutscenes dostatečně poutavý. Trojka už byla více akční než hororovou hrou, ale my jsme se při jejím hraní bavili a nemůžeme se dočkat, jak bude vypadat remake čtyřky. Fanoušci série a zombie žánru celkově nemají nad čím přemýšlet. R3MAKE je povinností.


8. Nioh 2 (PS4)

Po úspěchu s prvním dílem se Team Ninja nenechal dlouho prosit a okamžitě začal s vývojem pokračování. To je podle mnohých ještě kvalitnější, s propracovanějším soubojovým systémem a zajímavými bossy. 

V náročných soubojích (nakonec, jde o Souls-like žánr, kde ti tvůrci nic nedarují) tě bude provázet skvělý soundtrack a nádherné prostředí z japonské kultury. Samozřejmostí jsou fantasy prvky, vylepšené postavy a poutavý příběh. 

Hra dokáže zaujmout i nováčky či lidi, kteří nemají rádi náročné hry. Nioh 2 je jako akční RPG ještě lepší než předchůdce a titul by si neměl nechat uniknout žádný fanoušek žánru.

7. Final Fantasy VII Remake (PS4)

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 85828 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Zpět
Sdílet
Diskuse