Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. února 2021 6:41
Čas čtení 0:48
Viktor Kniš

Britská vakcinační strategie se inspirovala filmem Nákaza, přiznal tamní ministr zdravotnictví

NEWS
Uložit Uložené

Británie patří mezi nejúspěšnější země na světě v počtu očkovaných občanů. Tajemství se skrývá (mimo jiné) v inspiraci známým thrilerem.

Více než deset milionů lidí ve Spojeném království již dostalo první dávku vakcíny proti onemocnění covid-19, informovalo ve čtvrtek tamní ministerstvo zdravotnictví. Země patří k nejúspěšnějším na světě, zároveň má vlastní taktiku, která má i netradiční inspiraci.

V rozhovoru pro LBC britský ministr zdravotnictví Matt Hancock prozradil, že inspirací pro vakcinační strategii byl i známý film Nákaza, který opět nabral na popularitě již krátce poté, co se pandemie rozmohla po světě.

Doporučeno
Kdy se otevřou školy? Návrat dětí by mohl být podmíněný negativním testem Kdy se otevřou školy? Návrat dětí by mohl být podmíněný negativním testem 5. února 2021 12:57

Hancock právě na základě tohoto thrileru z roku 2011 věděl, že se musí mnohem více než na cokoliv jiného ​​soustředit na vakcinaci, která je jediným východiskem i v samotném filmu. I kvůli tomu objednali kromě původních plánovaných 30 milionů dávek vakcíny AstraZeneca ještě dalších 70 milionů dávek.

Domů
Sdílet
Diskuse