Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. února 2021 v 17:26
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

Schillerová jela do Tesca na kontrolu respirátorů, ale neměla pás. Po kritice dala 10 tisíc korun na oběti autonehod

NEWS ALENA SCHILLEROVÁ
Uložit Uložené

Vysvětlením toho, proč neměla pás, si ale moc nepomohla.

Vicepremiérka a ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) dnes na svůj twitterový účet přidala video, ve kterém se vydává na kontrolu cen respirátorů v různých obchodních řetězcích. Navštívila Tesco, Albert a Globus. Jak si ale lidé na sociální síti všimli, při jízdě neměla bezpečnostní pás. Šéfka státní kasy se proto stala terčem kritiky. 

„Povinnost používat ve vozidle bezpečnostní pásy pro ministry neplatí?“ ptá se například jeden uživatel. „Vždyť není v tom autě připoutaná,“ konstatuje zase další. 

Doporučeno
Eva žije s roztroušenou sklerózou. Jsem prý maják, který nemůže zářit bez temnoty, říká (Rozhovor) Eva žije s roztroušenou sklerózou. Jsem prý maják, který nemůže zářit bez temnoty, říká (Rozhovor) 5. února 2021 v 12:44

Schillerová se v reakci na tuto kritiku rozhodla dát peníze na oběti autonehod. „Ačkoliv šlo o popojíždění na parkovišti, pás jsem mít měla. Byla to chyba, která mě velmi mrzí. Proto přispěji Českému sdružení obětí dopravních nehod částkou 10 tisíc korun,“ reagovala ministryně.

Podle Deníku N však Schillerová neříká pravdu, když tvrdí, že šlo jen o „popojíždění na parkovišti“. Auto ministryně totiž ve videu podjíždí pod mostem a chvilku poté se zdá, že na silnici předjíždí jiný vůz. 

Domů
Sdílet
Diskuse