Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. února 2021 8:46
Čas čtení 0:56
Ondřej Jarůšek

Vláda kvůli covidu-19 zakázala pohyb mezi některými okresy a zbytkem republiky

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Výjimkou jsou například cesty na úřad a do práce.

Nikdo dovnitř ani ven. Vláda se rozhodla zakázat pohyb lidí mezi okresy Cheb, Sokolov a Trutnov a zbytkem republiky. Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného se tak má zabránit šíření nového typu koronaviru, které je právě ve zmíněných okresech nejhorší. 

Výjimku tvoří například cesty do práce, neodkladné cesty na úřad, do školy, zdravotnických zařízení nebo do kostela. „Lidé musí vždy deklarovaný účel cesty doložit,“ řekl Blatný s tím, že situaci budou kontrolovat příslušníci Policie ČR.

Lidé musí také povinně nosit respirátory či roušky. „Rozhodli jsme proto o bezplatném poskytnutí milionu kusů roušek pro tyto postižené oblasti,“ uvedl Blatný.

Během dnešního dne budou poslanci jednat o prodloužení nouzového stavu, který platí do 14. února. Pokud by pro jeho prodloužení nenašla vláda podporu, otevřou se obchody, služby, bazény, posilovny a podobně. Ti, kteří prodloužení stavu nouze nepodpoří, jsou podle premiéra Andreje Babiše zodpovědní za lidské životy.

Doporučeno
KVÍZ: Dokážeš přiřadit politika k jedné z těchto legendárních hlášek? KVÍZ: Dokážeš přiřadit politika k jedné z těchto legendárních hlášek? 10. února 2021 18:18

Policie aktuálně provádí přípravy v souvislosti s oznámenými změnami. „Žádáme zdvořile zástupce sdělovacích prostředků, aby nám v souvislosti s právě oznámenými změnami v oblasti omezení volného pohybu osob poskytla čas na přípravu opatření a souhrnnou informaci o nich. Informace poskytneme co nejdříve,“ uvedli policisté.

Domů
Sdílet
Diskuse