Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
26. února 2021 13:18
Čas čtení 4:02
Richard Balog

Minimalistické módní značky, které musíš poznat a vyzkoušet

Minimalistické módní značky, které musíš poznat a vyzkoušet
Zdroj: IRO
MÓDA
Uložit Uložené

V jednoduchosti je krása, a to v případě těchto 8 výrobců nejen ze Skandinávie, ale i ze Slovenska, platí do puntíku přesně.

Módní trh v průběhu posledních let zaplavily stovky nových značek, jejichž tvůrci se spoléhají na jednoduchost barev a minimalistické linie. Orientovat se mezi nimi je však doslova nemožné, a proto jsme se rozhodli sestavit výběr 8 nejzajímavějších minimalistických značek současnosti.

Vycházeli jsme přitom nejen z vlastních zkušeností s jednotlivými výrobci, ale také z rad od přátel, různých recenzí a v neposlední řadě samotné prodejní síly, která je dostala na výsluní. Těšit se přitom můžeš na tipy nejen z chladné Skandinávie nebo Francie, ale i od našich sousedů, kde se ukrývá nadčasový poklad jménem Nehera.

Doporučeno
5 nejžhavějších trendů v oblasti slunečních brýlí pro rok 2021 5 nejžhavějších trendů v oblasti slunečních brýlí pro rok 2021 24. února 2021 20:20

 COS

Výběr začínáme britskou značkou, která patří do portfolia H&M a svou kamennou prodejnu má i v Praze a Bratislavě. Pokud bychom měli kousky z dílen COS charakterizovat v krátkosti, řekli bychom, že odrážejí minimalistický styl severských zemí inspirovaný architekturou. Podobný popis však v dnešním článku platí pro více značek.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by COS (@cosstores)

Návrháři COS se specializují na moderní kousky oblečení, respektive doplňků pro ženy i muže, které nepodléhají sezónním trendům a v šatníku ti vydrží dlouhá léta. Cenově jde o módu dostupnou i pro studenty, kteří vědí, co chtějí a řídí se heslem: „Buy better, keep forever.“

Kompletní nabídka značky COS
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by COS (@cosstores)


ARKET

Do portfolia společnosti H&M patří i značka ARKET, jejíž hlavní ateliér a vedení najdeš v stockholmském Södermalmu. Hlavní myšlenkou návrhářů je přinášet základní kusy oblečení s důrazem na kvalitu zpracování pro muže, ženy i děti. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ARKET (@arketofficial)

Skandinávská značka přitom považuje za své poslání zejména zpřístupnění udržitelného designu pro větší množství lidí. Díky výrobnímu koloběhu s vysokým stupněm průhlednosti jednotlivých procesů chce vedení společnosti ARKET dosáhnout pozitivní změny v oděvním průmyslu.

Pro většinu lidí v Evropě jsou přitom jejich ceny docela přijatelné.

Kompletní nabídka značky ARKET
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ARKET (@arketofficial)


Filippa K

Příběh značky Filippa K začíná v roce 1993, kdy zakladatelka Filippa Knutsson neustále řešila známý problém s tím, co si obléci. Viděla nutnost jednoduchých a praktických oděvů, které by odpovídaly skutečným každodenním potřebám žen a mužů, přičemž by byly stále stylové a pohodlné. To, co začalo u kuchyňského stolu, se postupně rozrostlo do globálního brandu s miliony obdivovatelů.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Filippa K (@filippa_k)

Oblečení se štítkem Filippa K zůstává i v současnosti věrné minimalismu a lehkosti 90. let minulého století, které návrhářský tým přizpůsobuje modernímu životu lidí v různém věku. Za vše hovoří slova zakladatelky: „Interpretujeme módu jako nositelné a esteticky vyvážené kousky, které obstojí zkoušce času.“

Kompletní nabídka značky Filippa K
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Filippa K (@filippa_k)


 Totême 

Ze Stockholmu pochází i další minimalistická značka. Totem v roce 2014 společně založili Elin Kling a Karl Lindman s cílem zkoumat přitažlivost současné módy prostřednictvím výrazných designových podnětů a precizního řemeslného zpracování.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Totême (@toteme)

Jednotlivé kousky jsou inspirovány životy, které touží po jednotném šatníku. Jejich vzhled je přesný a promyšlený, definovaný výraznými siluetami, zdokonalenými střihy a kvalitními textiliemi, přičemž přesahují trendy. Přímo úměrné těmto atributům jsou však i ceny, které se pohybují řádově v několika tisících korun.

Kompletní nabídka značky Totême
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Totême (@toteme)

Doporučeno
Předbíhají se módní domy v tom, kterému se podaří představit ošklivější tenisky? Předbíhají se módní domy v tom, kterému se podaří představit ošklivější tenisky? 8. února 2021 16:54

 NEHERA

Módní poklad od našich sousedů, o jehož existenci množství Slováků ani netuší, jeho historie přitom sahá do 30. let minulého století.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by NEHERA (@neheraofficial)

I na Slovensku vzniká světová móda, která nepodléhá aktuálním trendům a vydrží věčnost. Právě poctivá řemeslná výroba ve spojení s kreativitou návrhářů a inovativním přístupem je hlavním motorem úspěchu prvorepublikové značky Jana Nehera.

Skvělou zprávou je, že vedení společnosti NEHERA teprve nedávno otevřelo první kamennou prodejnu v ne tak vzdálené Vídni, kde si samotné kousky můžeš vyzkoušet na vlastní kůži.

Kompletní nabídka značky NEHERA
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by NEHERA (@neheraofficial)


 IRO 

Ze slovenského ateliéru NEHERA se přesuneme přímo do Paříže, kde již 15 let sídlí značka IRO. Společné dílo bratrů Arika a Laurenta Bittonových je určeno sebevědomým a náročným lidem, poháněným touhou po jednoduchosti.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by IRO (@iroparis)

Návrháři při tvorbě čerpají inspiraci především z vytříbené estetiky 70. let ve Spojených státech, radostné japonské hravosti a francouzské romantiky. Kousky s logem IRO jsou vhodné nejen pro každodenní nošení, ale i do společnosti, kde nechají dokonale vyniknout svého nositele. Mezi pravidelné zákazníky značky patří Kate Moss či Scarlett Johansson.

Ceny se pohybují na úrovni podobné předním high-end výrobcům v Evropě.

Kompletní nabídka značky IRO
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by IRO (@iroparis)


 bassike

15. výročí od založení letos slaví značka bassike, která vznikla s vizí produkovat luxusní a nositelné každodenní kousky. Založila ji dvojice Deborah Sams a Lou Ryan, přičemž v současnosti nabízí nadčasovou módu pro obě pohlaví.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by bassike (@bassike)

Všechny kousky vyrábějí jen v Austrálii z prvotřídních materiálů, jako například organická bavlna, len či hedvábí. Mezi nejpopulárnější produkty patří kromě základních jednobarevných triček a mikin i džíny, které ti při dobrém zacházení vydrží mnoho let.

Ceny mají vyšší a člověka nepotěší ani celní poplatky, ale značka bassike patří mezi to nejlepší na trhu v rámci kategorie nadčasové módy.

Kompletní nabídka značky bassike
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by bassike (@bassike)


Jil Sander

Německá módní návrhářka je pro nás královnou minimalismu a prostřednictvím stejnojmenné značky nás o tom přesvědčuje již přes 40 let. Jil Sander zná celý svět a její práci nejlépe vystihuje slovní spojení „méně je více“, díky čemuž je inspirací pro množství mladších kolegů z branže.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by JIL SANDER (@jilsander)

Hlavním poznávacím znamením kousků z portfolia Jil Sander jsou čisté linie, decentní vzory a vyvážená paleta barev, která působí harmonicky. V nabídce tohoto módního domu se tak najde každý milovník jednoduchosti a nadčasového designu, pro kterého nebudou překážkou vysoké ceny.

Kompletní nabídka značky Jil Sander
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by JIL SANDER (@jilsander)

Doporučeno
Nová kolekce adidas x IVY PARK chytne za srdce každou ženu, a to bez ohledu na věk či typ postavy Nová kolekce adidas x IVY PARK chytne za srdce každou ženu, a to bez ohledu na věk či typ postavy 22. února 2021 15:19
Domů
Sdílet
Diskuse