Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2021 16:54
Čas čtení 3:16
Richard Balog

Předbíhají se módní domy v tom, kterému se podaří představit ošklivější tenisky?

Předbíhají se módní domy v tom, kterému se podaří představit ošklivější tenisky?
Zdroj: NET-A-PORTER / MR PORTER / Browns
MÓDA
Uložit Uložené

Kombinace známé značky a vysoké cenovky ne vždy dopadne podle představ zákazníků.

Móda již od nepaměti polarizuje naši společnost, a to, co přední návrháři považují za atraktivní, je pro běžné lidi častokrát nepochopitelné. Nejde přitom jen o kontroverzní přehlídky či kampaně nejnovějších kolekcí, ale především o jednotlivé produkty, včetně tenisek, na které se podíváme v následujících řádcích. 

Někdy dokonce máme pocit, že známé módní domy mezi sebou soupeří v tom, kdo představí ošklivější tenisky a získá si tak pozornost médií, respektive veřejnosti. Přesvědčí tě o tom i následujících 10 párů z dílen Balenciaga, Prada nebo Fendi, u kterých pochopíš, že vysoká cenovka automaticky neznamená i povedený design.

Názory prezentovány v tomto článku nejsou názory celé redakce
Doporučeno
Americká klasika, na kterou se můžeš spolehnout. Doplň svůj šatník o kousky Calvin Klein či Tommy Jeans Americká klasika, na kterou se můžeš spolehnout. Doplň svůj šatník o kousky Calvin Klein či Tommy Jeans 4. února 2021 14:02

Balenciaga Zen Sneakers 

Úvodem začínáme zlehka nejméně kontroverzním modelem s logem Balenciaga v rámci dnešního výběru. Zen Sneakers nás vrátily do dob ze začátku tisíciletí, kdy podobné závodní tenisky nosili jen starší sourozenci či otcové a nikdo jim neřekl jinak než „žehličky“. 

Demna Gvasalia z nich sice udělal luxusní módní kousek dostupný za téměř 13 tisíc korun, ale ani to neznamená, že jim je třeba věnovat zvýšenou pozornost a už vůbec ne úspory.

Módne domy sa predbiehajú v tom, kto predstaví škaredšie tenisky a týchto 10 párov je toho jasným dôkazom
Zdroj: Browns

Raf Simons Cyclon Sneakers

Dlouhodobě sice patříme mezi velké fanoušky a obdivovatele Rafa Simonse, ale model Cyclon považujeme za omyl, na jaký nejsme u belgického návrháře zvyklí. 

Běžecká podrážka doplněná o celokoženou vrchní část, která je jakýmsi zvláštním hybrydem mezi elegantními Chelsea Boots a klasickými sportovními teniskami. Přibližně takto bychom charakterizovali dílo z návrhářovy vlastní kolekce pro jaro/léto 2020 s cenovkou na úrovni 13 tisíc korun.

Módne domy sa predbiehajú v tom, kto predstaví škaredšie tenisky a týchto 10 párov je toho jasným dôkazom
Zdroj: Browns

Marni Patchwork Leather Sneakers 

Stejně tak z italských návrhářských dílen jsme zvyklí na hezčí tenisky, ale i mistr tesař se někdy utne. Záležitost určená pro ženy nese velmi podobný rukopis jako výše zmíněné Zen Sneakers od Balenciaga, ale jsou ještě ošklivější, bohužel. 

Celkový dojem kazí zejména nešťastně zvolená kombinace různých materiálů, metalické odstíny, ale také samotná silueta, která ženským nohám příliš nelichotí. Cenovka těsně pod hranicí 18 tisíc korun je také k zamyšlení.

Módne domy sa predbiehajú v tom, kto predstaví škaredšie tenisky a týchto 10 párov je toho jasným dôkazom
Zdroj: Browns

Valentino Garavani Rockrunner Sneakers

Na Apeninském poloostrově setrváme, neboť dalšími v pořadí jsou tyto běžecké „krásky“ značky Valentino Garavani. Model Rockrunner je v podstatě pokračováním svého staršího předchůdce, za který bychom ovšem bez problémů zaplatili 15 tisíc korun a nestyděli se vyjít na ulici. 

Novinka z italského ateliéru je nechutnou a překombinovanou záležitostí, která nám připomíná tenisky Philipp Plein. Bonusem je, že jsou ještě o necelých 2 700 korun dražší než původní, velmi populární Rockrunners.

Módne domy sa predbiehajú v tom, kto predstaví škaredšie tenisky a týchto 10 párov je toho jasným dôkazom
Zdroj: Browns

Prada Wheel Sneakers

Přední módní domy si většinou drží svou stálou tvář, ovšem čas od času jejich návrháři opustí komfortní zónu a světu představí oblečení nebo tenisky, které se vzhledem vymykají normálu. To platí i v případě značky Prada, která nedávno uvedla do prodeje Wheel Sneakers. 

Na těch by nebylo pravděpodobně nic špatného, kdyby jim návrháři zbytečně nedodali masivní gumový „nárazník“, který pokazil jinak klasickou siluetu tenisek na každodenní nošení se zapínáním na suchý zip. S cenovkou na úrovni 18 tisíc korun nepředstavují žádnou výhru...

Módne domy sa predbiehajú v tom, kto predstaví škaredšie tenisky a týchto 10 párov je toho jasným dôkazom
Zdroj: Browns
Doporučeno
Nosí je A$AP Rocky, Rihanna, ale i Dalyb. Poznej mladé módní značky, které se vyplatí sledovat v roce 2021 Nosí je A$AP Rocky, Rihanna, ale i Dalyb. Poznej mladé módní značky, které se vyplatí sledovat v roce 2021 3. února 2021 16:40

 Balmain B-Bold High-Top Sneakers 

Olivier Rousteing patří mezi nejtalentovanější módní návrháře současnosti a letos oslaví 10. výročí na pozici kreativního ředitele Balmain, ale tyto tenisky považujeme za velmi špatný vtip. 

Rodinný přítel Kanyeho Westa a Kim Kardashian totiž pořádně popustil uzdu své fantazie a nešťastně zkombinoval všechny poslední trendy v obuvi, včetně „chunky“ podrážky či látkového svršku, který imituje ponožky. Závěrem jen dodáme, že 19 tisíc korun bych asi zvládli utratit lepším způsobem, ale to je jen náš názor...

Predbiehajú sa módne domy v tom, kto predstaví škaredšie tenisky?
Zdroj: Browns

Balenciaga Tyrex Sneakers 

Na vlas stejnou cenovku mají i tyto „krásky“ z dílen Balenciaga, které jsou k dispozici například i ve stříbrném provedení. V případě Demny Gvasalii nejde o první obdobný úlet a v podstatě si na na první pohled nenositelných kouscích postavil kariéru.

Domů
Sdílet
Diskuse