Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2021 16:40
Čas čtení 4:13
Richard Balog

Nosí je A$AP Rocky, Rihanna, ale i Dalyb. Poznej mladé módní značky, které se vyplatí sledovat v roce 2021

Nosí je A$AP Rocky, Rihanna, ale i Dalyb. Poznej mladé módní značky, které se vyplatí sledovat v roce 2021
Zdroj: Tres Bien / END. / Marine Serre
MÓDA
Uložit Uložené

Pokud chceš vědět, jaké kousky budou hýbat světem módy v nejbližších měsících, tak jsi na správném místě.

Pamatuješ si ještě na pocit, kdy jsi poprvé objevil značky jako Gucci či Versace? Na módní mapě každý den přibudou stovky nových jmen, které touží po stejné slávě, avšak výrazný a zejména dlouhodobý úspěch zaznamená jen minimum z nich.

Konkurence je mimořádně tvrdá a přijít na trh s něčím novým, respektive neokoukaným je umění. V rámci dnešního článku si však představíme 6 mladých módních značek, za nimiž stojí talentovaní návrháři s jasnou vizí a možná postupně nahradí současnou generaci tvůrců v čele s Rafem Simonsem, Jean Paul Gaultierem či dalšími známými jmény. 

Již nyní je ale jisté, že značky jako Telfar, Casablanca nebo Marine Serre si v roce 2021 zaslouží tvou pozornost a brzy je uvidíš i na svém oblíbeném domácím interpretovi.

Doporučeno
10 teniskových novinek z dílen adidas, Nike či Vans, po kterých se vyplatí sáhnout 10 teniskových novinek z dílen adidas, Nike či Vans, po kterých se vyplatí sáhnout 27. ledna 2021 16:00

Casablanca 

Jméno Charaf Tajer ti s největší pravděpodobností nic neříká, ale zakladatel značky Casablanca, má za sebou již několik zajímavých projektů. Marocký návrhář stal u zrodu kreativního seskupení Pain O Chokolat či velmi populárního Pigalle, jehož kousky svého času nosil i A$AP Rocky. 

Od roku 2018 se ale Charaf věnuje výhradně vlastní značce, čehož výsledkem jsou kolekce, díky kterým pravidelně sbírá ocenění a postupně je objevuje celý svět. Samotné kousky balancují na hraně elegance a sportovní módy, přičemž z nich čiší inspirace marockou kulturou, tenisem či lyžováním.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by CasablancaⒸ (@casablancabrand)

Za zmínku jistě stojí také spolupráce Casablanca x New Balance, díky které jsme poznali model tenisek s číselným označením 327. Tato velmi jednoduchá silueta si okamžitě získala pozornost médií, ale také široké veřejnosti a Charafovi otevírá dveře mezi návrhářskou elitu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by CasablancaⒸ (@casablancabrand)


ARJÉ

Pokud ti je blízký minimalismus, čisté linie a přírodní paleta barev, tak „dítě“ manželského páru Bessie Afnaim Corra a Olivera Corrala, si zamiluješ na první pohled. ARJÉ společně založili už v roce 2016 s cílem tvořit kvalitní nadčasové kousky, které odrážejí současné potřeby lidí a také jejich vlastní polokočovný životní styl.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by A R J É (@arje)

Doménou této mladé značky se sídlem v New Yorku jsou prodloužené košile z lehkých materiálů, různé úpletové šaty, elegantní kalhoty a především letecké kožené bundy s ovčí vlnou, jejichž cenovka se pohybuje okolo 2 500 eur (zhruba 64 tisíc korun. 

Za přibližně 5 let existence si Arje vybudovalo velmi slušnou fanouškovskou základnu, nicméně očekáváme, že v průběhu následujících měsíců zažije značka pravou vlnu slávy, a to i díky lidem, jako je například Rosie Huntington-Whiteley.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by A R J É (@arje)


Marine Serre

Pokud jsi jméno Marine Serre nezachytil v průběhu minulého roku, tak bys to měl urychleně napravit. Jde o mladou francouzskou návrhářku, která v minulosti pracovala po boku Demny Gvasalii ve strukturách značky Balenciaga a tuto zkušenost nepopírá ani při vlastních kolekcích.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MARINE SERRE - FUTUREWEAR (@marineserre_official)

Rodačka z Corrèze se v dětství věnovala tenisu a lásku ke sportu přenesla i do své tvorby, která je kombinací jednoduchých siluet, futuristických prvků, skrytých myšlenek a různých kulturních vlivů. Řada jejích návrhů je přitom vyrobena ze zbytků starých džínů či jejích předchozích kolekcí, čímž by se mohly inspirovat i přední módní domy. Co myslíš? 

Jednotlivé kousky Marine Serre jsou na rozhraní konfekční módy, poctivé krejčoviny a sportovního oblečení a my věříme, že v nastoleném trendu bude 29letá návrhářka pokračovat i v následujícím období.  

Už nyní můžeš vidět v jejích kouscích hvězdy typu Ariana Grande či A$AP Rocky, který s mladou návrhářkou spolupracoval na vlastní kolekci.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MARINE SERRE - FUTUREWEAR (@marineserre_official)

Doporučeno
Louis Vuitton vytvořil plyšového medvídka pro UNICEF. Z prodejní částky 21 tisíc korun organizaci dá přibližně 20 % Louis Vuitton vytvořil plyšového medvídka pro UNICEF. Z prodejní částky 21 tisíc korun organizaci dá přibližně 20 % 1. února 2021 20:32

Telfar

Rodák z New Yorku se netají tím , že při tvorbě čerpá inspiraci od známějších kolegů z branže, jako například od Ralpha Laurena, Vivienne Westwood nebo v úvodu zmíněného Jean Paul Gaultiera.

Telfar Clemens se v módním světě sice se svou stejnojmennou značkou pohybuje již od roku 2005, ovšem výrazný úspěch zaznamenal teprve nedávno a následující období bude všude, kam se podíváš. Bojuje za práva LGBT komunity a také podporuje hnutí BLM, a to i prostřednictvím módy. 

Kromě extravagantně laděných ready-to-wear kolekcí, které určitě nejsou pro každého, si pozornost získal zejména díky unisex doplňkům. Konkrétně jde o kabelky, respektive tašky s popruhy v různých barvách a logem Telfar uprostřed. Jejich cena se pohybuje od 3 800 do 5 200 korun a určitě stojí za pozornost.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @telfarglobal


 Amina Muaddi

Amina vyrůstala mezi Jordánskem, Rumunskem a Itálií, díky čemuž získala přehled o tom, co chtějí lidé po celém světě – dokonalou kombinaci půvabu, řemeslného zpracování a moderního stylu. Něco nového v nadčasové kvalitě. 

Během loňského července představila svou první kolekci značky Amina Muaddi a ihned si získala pozornost médií, ale i široké veřejnosti. Ještě předtím sbírala potřebné zkušenosti po boku Alexandre Vauthier a následně v prosinci 2019 vytvořila několik párů bot pro značku Fenty, za níž stojí Rihanna.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by AMINA MUADDI (@aminamuaddiofficial)

V současnosti se již Amina Muaddi věnuje výhradně vlastní značce, se kterou má velké plány. Všechny její modely vznikají v pařížských ateliérech, aby je následně vyrobily poctivé italské dílny a dále putovaly do celého světa. 

V nabídce této mladé značky najdeš elegantní boty na podpatku, vysoké kozačky nad kolena či různé sandály na bláznivých platformách a my je prostě milujeme. Problémem při koupi může být cena, která se v závislosti na modelu pohybuje na úrovni 21 000 až 39 000 korun.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by AMINA MUADDI (@aminamuaddiofficial)


FORMY

Na závěr dnešního výběru máme připravenou značku, kterou jsme si blíže představili už loni. Od té doby uběhlo několik měsíců a Domenico Formichetti pokračuje v budování úspěšné streetwear značky, po které baží mnohé známé tváře, a to i z domácího prostředí.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by FORMY (@formystudio)

Pokud miluješ pouliční kulturu, tak jednotlivé modely triček, mikin, košil či krátkých kalhot v nestandardních střizích si zamiluješ prakticky ihned. Jsou totiž dokonalým odrazem současné doby a mezi jejich charakteristické poznávací prvky patří psychedelické vzory ve výrazných barevných odstínech, neokoukané grafiky propracované do nejmenších detailů, ale také oblíbený bandana motiv, po kterém sáhl Pil C. 

Samotný Formichetti se netají tím, že právě značky jako Off-White ™, Unravel Project, ale i Supreme ho inspirovaly k vlastní tvorbě a vše nasvědčuje tomu, že je jen otázkou času, kdy kousky s logem FORMY uvidíš v ulicích světových metropolí v minimálně stejném měřítku.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by FORMY (@formystudio)

Domů
Sdílet
Diskuse