Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. března 2021 22:18
Čas čtení 0:42
Jakub Paulík

Ve hře ze světa Harryho Pottera budeš moci hrát za dívku s mužským hlasem. Hogwarts Legacy tak podpoří transgender komunitu

Ve hře ze světa Harryho Pottera budeš moci hrát za dívku s mužským hlasem. Hogwarts Legacy tak podpoří transgender komunitu
Zdroj: Avalanche
TECH
Uložit Uložené

Hry bychom se měli dočkat již tento rok.

Očekávanou herní novinku Hogwarts Legacy tvůrci odhalili během loňské konference, kde představili PlayStation 5. Podle nových informací víme, že si hráč na začátku příběhu vytvoří postavu, u které bude mít možnost vybrat si „mužský či ženský hlas bez ohledu na to, jak bude vypadat tělo postavy,“ píše Daily Dot.

Tato informace je zajímavá zejména v kontrastu se skutečností, že autorka knižní série o Harrym Potterovi J. K. Rowling byla za své výroky o transgender lidech častokrát kritizována. Proti jejím postojům se mimo jiné postavili i herci hlavních hrdinů filmové série Daniel Radcliffe, (Harry Potter), Emma Watson (Hermiona Grangerová) či Rupert Grint (Ron Weasley).

Avalanche
Zdroj: Avalanche
Domů
Sdílet
Diskuse