Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2021 18:14
Čas čtení 1:11
Marián Mauik Biel

Samsung představil smartphone, kterému nevadí pády a umí fungovat i jako vysílačka. Galaxy Xcover 5 je malý a téměř nerozbitný

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Galaxy Xcover 5 je nový odolný mobil do přírody.

Pokud patříš k těm, kterým padají mobily z rukou nebo je používají v nehostinných podmínkách, určitě znáš edici Xcover od Samsungu. V podstatě jde o běžné smartphony, které korejská značka zabalí do mnohem odolnějšího těla a přidá pár outdoorových funkcí.

Doporučeno
Samsung chce Apple předběhnout i v brýlích pro rozšířenou realitu. Unikla videa s jejich podobou Samsung chce Apple předběhnout i v brýlích pro rozšířenou realitu. Unikla videa s jejich podobou 22. února 2021 20:04

Takový je i nejnovější Galaxy Xcover 5. Žádné výkonnostní dělo nečekej. V mnoha situacích se však jistě hodí jeho kompaktní tělo, které disponuje certifikátem odolnosti MIL–STD810H. To znamená, že mu nedělají problém extrémnější teploty a také vydrží pád z výšky 1,5 metru.

Samozřejmostí je odolnost vůči vodě IP68, tedy ponoření na půl hodinu v hloubce 1 metr. Celý kryt je pogumovaný pro lepší uchycení a v rozích má části na absorbování nárazů. Zajímavostí je, že tento kryt se dá odpojit a můžeš si kdykoliv vyměnit baterii, i uprostřed výstupu na Matterhorn.

Samsung, Xcover
Zdroj: Samsung

Druhou specialitou je výrazné tlačítko na levé hraně nazvané Xcover Key, které lze nastavit na libovolné použití. Například zapnutí svítilny nebo spuštění Push-to-talk vysílačky, kterou Xcover 5 také disponuje.

Domů
Sdílet
Diskuse