Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. března 2021 19:47
Čas čtení 0:50
Adam Smeták

Mapa zapomenutých pozemků: Podívej se, zda ti nepatří některý ze 166 tisíc pozemků v Česku

Mapa zapomenutých pozemků: Podívej se, zda ti nepatří některý ze 166 tisíc pozemků v Česku
Zdroj: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Možná ti patří pozemek či stavba a ani o tom nevíš. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových vyzývá Češky a Čechy, aby zkontrolovali, zda nejsou vlastníky zapomenutých pozemků.

V Česku se momentálně nachází 165 974 pozemků a 4947 staveb, které nepatří nikomu, nebo mají vlastníka zapsaného s nedostatečnými údaji. Dohledat majitele se snaží Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM), který vyzývá občany, aby mu pomohli. Podívat se může sám, je možné, že některý z pozemků patří tobě a ani o tom nevíš. A je třeba jednat, neboť 31. 12. 2023 tyto pozemky a stavby propadnou státu.

Důvodem je katastrální zákon z roku 2014. Tehdy zákonodárci uložili Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, aby nalezli majitele více než 200 tisíc pozemků a nemovitostí. Dali jim lhůtu 10 let

Doporučeno
Zajímá tě, kolik trestných činů se stalo ve tvé obci? Policie zveřejnila mapu kriminality Zajímá tě, kolik trestných činů se stalo ve tvé obci? Policie zveřejnila mapu kriminality 1. prosince 2020 12:01
PODÍVEJ SE, ZDA NEJSI VLASTNÍKEM POZEMKU ČI STAVBY
Domů
Sdílet
Diskuse