Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2021 8:23
Čas čtení 0:38
Adam Novosad

USA rozdají světu miliony vakcín, pokud jim zůstane přebytek, potvrdil prezident Joe Biden

USA rozdají světu miliony vakcín, pokud jim zůstane přebytek, potvrdil prezident Joe Biden
Zdroj: TASR/AP
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Spojené státy americké očkují tempem, které atakuje nejvyšší rychlost z celého světa.

Všechny Američany chce prezident Joe Biden očkovat jako první, ale nadbytečné vakcíny neplánuje zbytečně skladovat. „Začneme tím, že zajistíme, aby bylo nejprve postaráno o Američany, ale pak se pokusíme pomoci zbytku světa,“ prohlásil Biden podle NDTV.

Spojené státy americké si ve středu 10. března objednaly dodatečných 100 milionů dávek, kterými plánují co nejrychleji proočkovat svou populaci.

Doporučeno
Čtvrtá vakcína v EU na dohled! K očkování od firmy Johnson & Johnson bude stačit jedna dávka Čtvrtá vakcína v EU na dohled! K očkování od firmy Johnson & Johnson bude stačit jedna dávka 10. března 2021 17:15

Joe Biden jednal s vedoucími představiteli firem Johnson & Johnson a Merck, které se podílejí na výrobě vakcín. Vakcína od firmy Johnson & Johnson byla začátkem března schválena pro použití v USA, ale právě 11. března se očekává její schválení Evropskou lékovou agenturou. Její velkou výhodou je fakt, že vyžaduje pouze jednu dávku.

Domů
Sdílet
Diskuse