Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2021 16:39
Čas čtení 1:16
Martin Mičuda

První pohled na elektrické BMW i4 potvrzuje vertikální masku a informuje o dojezdu 590 kilometrů

První pohled na elektrické BMW i4 potvrzuje vertikální masku a informuje o dojezdu 590 kilometrů
Zdroj: BMW Group
TECH
Uložit Uložené

Další člen elektrické modelové rodiny BMW spatřil světlo světa.

To, že po zcela novém modelu iX mnichovská automobilka pracuje i na dalším elektromobilu z modelové řady „i“, nebylo žádným tajemstvím. Řeč je o BMW i4, které se v uplynulých hodinách poodhalilo na prvních oficiálních fotografiích. Zatím však nejde o úplné představení novinky, protože automobilka ukázala jen designové ztvárnění exteriéru.

Stalo se tak při výroční konferenci BMW Group, která bilancovala svůj uplynulý rok. Zlatým hřebem programu byla právě ukázka dalšího plně elektrického BMW, které vstoupí na trh v průběhu roku 2021, a to včetně verze M Performance. Z vizuální stránky vychází nová i4 z původní studie Concept i4, no a jak se ukazuje, prvotní počítačové vizualizace sériové verze nebyly vůbec daleko od reality. Právě naopak, nová i4 je de facto řada 4 s dvojicí dveří navíc a výhradně elektrickým pohonem.

Doporučeno
Nový Golf R při sprintech rozdrtil konkurenční Audi, BMW i Mercedes-AMG Nový Golf R při sprintech rozdrtil konkurenční Audi, BMW i Mercedes-AMG 14. března 2021 20:51
BMW, i4,
Zdroj: BMW Group

Čtyřdveřové, respektive lépe řečeno pětidveřové Gran Coupé tak dostalo vertikálně orientovanou masku se specifickou a do velké míry zaslepenou strukturou, BMW Laserlight světla, přibylo mnoho modrých detailů a naopak vzadu zmizely koncovky výfuku. Kliky dveří mají minimalističtější zpracování a jsou více zapuštěné do karosérie, nechybí přitom tradiční bezrámové řešení dveří.

Domů
Sdílet
Diskuse