Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. března 2021 20:51
Čas čtení 0:47
Martin Mičuda

Nový Golf R při sprintech rozdrtil konkurenční Audi, BMW i Mercedes-AMG

Nový Golf R při sprintech rozdrtil konkurenční Audi, BMW i Mercedes-AMG
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.carwow.co.uk/blog/drag-race-vw-golf-r-vs-bmw-m135i-vs-mercedes-amg-a35-vs-audi-s3" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">carwow.co.uk</a>
TECH
Uložit Uložené

Schopnosti nové generace modelu Golf R jsou očividně velmi pozoruhodné.

Po delší době se Mat Watson z portálu carwow opět postaral o velmi zajímavé měření sil. Tentokrát se na startovní čáru postavily výkonné německé hatchbacky nejnovějších generací s velmi podobnou, respektive téměř identickou technikou pod kapotou – dvoulitrový benzínový čtyřválec, pohon všech čtyř kol a automatická převodovka. 

Jmenovitě jde o nejvýkonnější Golf a jedničkové BMW, nejsilnější čtyřválcovou variantu modelové řady A3 a nakonec základní (slabší) AMG derivát třídy A. I přesto, že Audi již brzy představí pětiválcové RS 3 a Mercedes-AMG nabízí i 421koňové A 45S, zvolený mix vozidel napříč jednotlivými portfolii zaručil na papíře velmi vyrovnané parametry:

Domů
Sdílet
Diskuse