Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2021 14:20
Čas čtení 0:58
Tereza Šnajdrová

Petr Arenberger by mohl nahradit Blatného. Ředitele vinohradské nemocnice prý ale ještě neoslovili

Petr Arenberger by mohl nahradit Blatného. Ředitele vinohradské nemocnice prý ale ještě neoslovili
Zdroj: Petr Arenberger/Twitter/Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS PETR ARENBERGER
Uložit Uložené

Spekulace o výměně ministra zdravotnictví v posledních dnech sílí.

Výhrady k práci ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) má nejen prezident Miloš Zeman, ale také premiér Andrej Babiš (ANO). Již několik dní se spekuluje o tom, že Blatného by na postu ministra mohl vystřídat ředitel vinohradské nemocnice Petr Arenberger. Ten prý zatím nabídku nedostal, ale pokud by se tak stalo, určitě by ji zvážil, informují Novinky.

Doporučeno
Zeman chce po Babišovi odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného i šéfky SÚKL Zeman chce po Babišovi odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného i šéfky SÚKL 10. března 2021 12:25

Ambici být ministrem nezbytně nutně nemám, ale kdyby bylo potřeba, tak mě znáte, že já rád pomáhám všem,“ uvedl Arenberger. Nabídku prý od premiéra zatím neobdržel, ale pokud by se tak stalo, určitě by jí zvážil. „Už se mě na to ptalo více lidí. Říkám, že kdyby se něco takového (výměna ministra) dělalo, přirozeně se šáhne na přímo řízené organizace. Takže není vyloučeno, že mě možná někdo osloví,“ doplnil ředitel vinohradské nemocnice.

Domů
Sdílet
Diskuse