Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Obsah vznikl ve spolupráci se společností Footshop. Článek byl vytvořen redaktorem, ale jde o specifickou formu placeného partnerství.
14. dubna 2021 13:39
Čas čtení 3:15
Richard Balog

Doplň svou sbírku tenisek o kousky, které nepodléhají aktuálním trendům, ale neztratíš se s nimi v davu

Doplň svou sbírku tenisek o kousky, které nepodléhají aktuálním trendům, ale neztratíš se s nimi v davu
Zdroj: TITOLO
MÓDA
Uložit Uložené

Tenisky v přírodních odstínech jsou trefou přímo do černého na následující roky. Toto jsou nejzajímavější páry pro každý rozpočet.

Díky spolupráci s Footshopem ti pravidelně přinášíme aktuální výběr těch nejzajímavějších párů tenisek. Minulý týden jsme představili 10 tipů na stylové kousky do 2 600 korun a dnes se podíváme na několik známých siluet z dílen značek Vans, adidas Originals či Nike v nadčasových přírodních odstínech, s nimiž se neztratíš v davu ani po několika letech nošení.

Vans OG Epoch LX – 2 199 Kč

V blízkém okolí neznáme nikoho ve věku do 30 let, kdo by už alespoň jednou v životě nevlastnil tenisky značky Vans. Jde o klasiku za rozumnou cenu, kterou nikdy nic nezkazíš. Model OG Epoch LX sice nepatří mezi ty nejznámější, ale zároveň není ani tak okoukaný jako například Authentic 44 DX nebo Old Skool LX. 

V tomto případě jde o prémiové provedení se semišovým svrškem, které snadno zkombinuješ s čímkoliv, co najdeš ve svém šatníku.

Footshop
Zdroj: Footshop

Vans OG Style 24 LX – 2 459 Kč

Stejné slova platí i v případě siluety OG Style 24 LX, kterou návrháři v ateliéru Vans vytvořili na základě modelu Sk8-Hi DX a výsledek stojí za to. Světlé barvy s květinovým vzorem jsou jako stvořené pro nadcházející jarní, respektive letní měsíce. Letos je s největší pravděpodobností nezničíš ani na žádném hudebním festivalu (bohužel) a ze šatníku je tedy můžeš opět vytáhnout i v roce 2022.

Footshop
Zdroj: Footshop

adidas Originals ZX 1 000 C – 2 999 Kč

Vedení německého sportovního gigantu vzalo letošní jaro útokem a postupně představuje jedny skvělé tenisky za druhými. V dnešním výběru má značka adidas Originals až čtyřnásobné zastoupení, přičemž jako první si představíme decentní ZX 1 000 C s řadou zajímavých detailů. 

Světlý kožený svršek zdobí nejen ikonické tři pásky, ale z vnější části i informace o velikosti daného páru a na první pohled nenápadný vygravírovaný symbol. Ikonické běžecké tenisky z 80. let minulého století jsou zpět a díky pohodlné podrážce představují ideálního partnera pro každodenní nošení.

Footshop
Zdroj: Footshop

adidas Originals Thesia W – 2 999 Kč

Za stejnou částku jsou v aktuální nabídce Footshopu k dispozici i krásné Thesia W, které návrháři adidas Originals vytvořili speciálně pro ženské nohy. Tento vysloveně sportovní model jsme si ve žluto-stříbrné barvě představili už před několika týdny, ale tentokrát jde o minimalističtější variantu výhradně ve světlých tónech. 

V jednoduchosti je krása a tyto tenisky budeš během nadcházejících jarních a letních měsíců nosit raději než cokoliv jiného.

Footshop
Zdroj: Footshop

adidas Originals Supercourt 2 – 2 999 Kč

Stejnou cenu mají tyto retro tenisové krásky v béžovém odstínu. Na barevných teniskách sice není nic špatného a často dokáží zázraky i v kombinaci s jinak nudnými modely, ale ve sbírce by ti neměly chybět ani podobné jednoduché modely. 

Jejich neutrální nadčasový vzhled si zamiluješ, a i když je možná nebudeš nosit každý den, své čestné místo si ve tvém šatníku najdou.

Footshop
Zdroj: Footshop

adidas Originals ZX 8 000 Minimalist – 3 899 Kč

Modely s označením ZX byly v minulosti nejvyšší řadou sportovní obuvi s logem značky adidas a díky několika technologickým úpravám splňují jakékoliv standardy pohodlnosti, funkčnosti či kvality i v současnosti.

Výběr z aktuální nabídky značky adidas Originals uzavíráme tímto šedo-bílým modelem ZX 8 000 Minimalist. Jak říká již název tenisek, jde o jednoduchou variantu, jejíž výjimečnost je ukryta v detailech, přičemž naši pozornost si získala zejména díky kombinaci použitých materiálů.

Footshop
Zdroj: Footshop

Converse Chuck 70 Utility Wave x Kim Jones – 4 399 Kč

Kreativní ředitel francouzského módního domu Dior patří v posledních měsících mezi nejžádanější návrháře a díky spolupráci se společností Nike upravil podle vlastních představ i modely tenisek značky Converse. 

Kim Jones do značné míry upřednostňuje jednoduché a čisté linie i v rámci ready-to-wear kolekcí a svého typického rukopisu se držel i při úpravě známé siluety Chuck 70. Výsledkem jsou „číňany“ s masivní gumovou podrážkou, která plynule přechází až do vrchní, látkové části. Doplňují je plastové detaily, jejichž úkolem je zpevnění chodidla.

Footshop
Zdroj: Footshop

Nike Air Max 95 Premium – 4 599 Kč

Z bohaté nabídky značky Nike jsme se tentokrát rozhodli vybrat model Air Max 95, který mají rádi lidé po celém světě již více než 25 let. Pro muže jsme vybrali prémiovou variantu s převážně semišovým tělem, které doplňuje kožená přední část a perforovaná látka podél šněrování.

Podrážka s ikonickou bublinou v zadní i přední části má o několik odstínů tmavší barvu a skvěle dotváří celkový vzhled těchto nadčasových tenisek z Oregonu.

Footshop
Zdroj: Footshop

Nike Air Max 95 W – 4 599 Kč

Model Air Max 95 jsme tentokrát vybrali i pro ženy. Na rozdíl od mužské varianty jde o světlejší provedení, u kterého si návrháři Nike pořádně vyhráli s jednotlivými přechody přírodních barev. Podrážka zůstala v daném případě bílá – kromě bublin – a vytváří příjemný kontrast k vrchní části, která kombinuje semiš s kůží. 

Tyto tenisky jsou rozhodně hodné ceny 4 600 korun, a to z jednoduchého důvodu. Při dobrém zacházení ti vydrží roky prakticky v nezměněném stavu.

Vybrali sme 10 párov tenisiek, ktoré môžeš nosiť aj niekoľko sezón a stále budú vyzerať skvelo
Zdroj: Footshop

Y-3 Shiku Run – 8 599 Kč

Na závěr dnešního výběru jsme vybrali futuristickou chuťovku Y-3, za jejímž vzhledem stojí legendární návrhář Yohji Yamamoto z Japonska. Dnes již 77letý módní velikán vytvořil tyto tenisky na základě klasických běžeckých siluet značky adidas a vnesl do nich svůj typický rukopis s čistými liniemi. 

Výsledkem je univerzální sportovní obuv, kterou velmi snadno zkombinuješ se světlými džínami, ale také s krátkými kalhotami během horkých letních dnů. Jedinou překážkou při jejich koupi může být cena.

Vybrali sme 10 párov tenisiek, ktoré môžeš nosiť aj niekoľko sezón a stále budú vyzerať skvelo
Zdroj: Footshop
Předplať si REFRESHER+ a díky benefitům získej slevu 15 % na nákup produktů ve Footshopu.
Zpět
Sdílet
Diskuse