Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2021 13:37
Čas čtení 1:30
Martin Mičuda

Seat Ibiza a Arona dostaly v rámci faceliftu svěžejší exteriér a zcela nový interiér

Seat Ibiza a Arona dostaly v rámci faceliftu svěžejší exteriér a zcela nový interiér
Zdroj: Seat
TECH
Uložit Uložené

Největší změny se v rámci modernizace udály v interiéru.

Seat důkladně zmodernizoval svá nejmenší auta, která stojí na stejném technickém základě. Řeč je o modelech Ibiza a Arona. Jejich společným znakem je svěžejší exteriér s decentně upravenými nárazníky a se světelnou technikou. Už v základním balíku budou obsahovat full-LED technologii, kterou Seat označuje jako 100 % LED – dojít tak má nejen k úspoře energie, ale zejména k citelně lepší světelnosti.

Tvar světlometů jako takový se sice nemění, jejich podklad je však tmavší. Kromě toho Arona přichází se zcela novým balíkem Xperience – dodává nejen více terénní vzhled, ale nabízí také volitelné kulaté LED mlhovky vyvedeny pod hlavní světla. V nabídce se ocitly nové odstíny karoserie a designy disků kol, které mohou mít 17 nebo 18". Zadní nárazníky prošly jemnou vizuální retuší, do oka více padnou označení modelů v novém písmu a odkazují na předešlé novinky značky Seat.

Seat, Ibiza, Arona
Zdroj: Seat

Jemnou korekcí prošlo i logo značky, které nově rozlišuje dva odstíny stříbrné povrchové úpravy. Naopak velké změny se udály v interiéru novinek. Oba modely totiž v rámci faceliftu dostaly totožnou, zcela novou palubní desku – jiný je nejen její tvar, rozložení výdechů ventilace a displeje, ale také materiály, náladové osvětlení nebo volant. Povrch palubky je měkčený, volant může být obšitý kůží napa a přibylo i nové čalounění kokpitu.

Domů
Sdílet
Diskuse