Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Článek je PR zpráva společnosti Fixshop.
21. dubna 2021 9:37
Čas čtení 1:19
Sponzorovaný obsah

Potřebuješ flex kabel? Poradíme, jak rozlišit OEM od aftermarket

Potřebuješ flex kabel? Poradíme, jak rozlišit OEM od aftermarket
Zdroj: Fixservis.sk/Fixshop.cz
TECH IPHONE
Uložit Uložené

Neoriginální flex kabel ti může způsobit zbytečné problémy s fungováním tvého iPhonu.

Flex kabel je velmi důležitou součástkou, kterou nalezneš v podstatě v každém mobilním či jiném podobném zařízení, kde je nutné spojit displej či jiný komponent se základní deskou na velmi omezeném prostoru.

Potřeba vyměnit flex kabel může nastat například tehdy, pokud jsi původní součástku poškodil/a při výměně LCD displeje na svém iPhone. Přestože je flex kabel, jak napovídá již jeho název, opravdu flexibilní, při nesprávné manipulaci nebo například vyvinutím tlaku může dojít k jeho poškození včetně zlomení, natržení nebo jiné závady.

Tak, jako u jiných náhradních dílech, i při flex kabelů pro iPhone je možné narazit na stovky různých výrobců, jejichž produkty se liší nejen balením nebo cenou, ale i kvalitou. Mnoho z nich se přitom tváří, že jde o originální, tzv. OEM náhradní díl splňující ty nejvyšší kritéria. Jedná se však pouze o nekalou praktiku mnoha a mnoha značek, které doslova rýžují na neznalosti lidí a nabízejí méně kvalitní produkty za ceny, které se často rovnají originálním nebo opravdu kvalitním náhradním dílům. Flex kabel je přitom často dodáván s celým displejem a proto pokud si nejste jisti, zda se jedná o originální náhradní displej, informace o flex kabelu vám mohou s identifikací výrazně pomoci.

Jak tedy rozlišit OEM od aftermarket kusu?

1. Zkontroluj, zda na zadní straně flex kabelu je QR kód

Pokud se jedná o originální díl, QR kód tam opravdu najdeš.

2. LCD konektor by měl mít speciální kód

Jak vidět na obrázku, OEM flex kabely mají uprostřed kód, který je specifický pro daný kus.

Flex kabel
Zdroj: Fixshop.cz

3. Označení originálního dílu je obvykle výrazné a velké

Apple své komponenty označuje tak, aby byly dobře a zřetelně viditelné. Pokud to tak není, zřejmě se nejedná o OEM součástku.

4. Originální flex kabel je vždy ohebný a měkký

Na rozdíl od toho aftermarket kusy jsou obvykle výrazně méně flexibilní a tvrdší.

Nekvalitní flex kabely mohou majitelům způsobit různé problémy, například ve formě tzv. ghost touch a tedy nechtěných dotyků a stlačení. Takové zařízení je pak jen těžko použitelné a využití nekvalitních flex kabelů proto odborníci z Fixshop.cz určitě nedoporučují.

Domů
Sdílet
Diskuse