Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2021 16:33
Čas čtení 0:57
Dominik Vetrák

Oscarový Chlast se dočká amerického remaku. Madse Mikkelsena vystřídá Leonardo DiCaprio

Oscarový Chlast se dočká amerického remaku. Madse Mikkelsena vystřídá Leonardo DiCaprio
Zdroj: Zentropa Entertainments
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

K remaku se vyjádřil už i režisér originálu.

Chlast (Another Round) je vynikající dánský film od zkušeného režiséra Thomase Vinterberga. Ten ho věnoval své zesnulé dceři, která si ve snímku i měla zahrát. Tragicky však zemřela během autonehody pár dní před natáčením filmu. Tvůrci v čele s režisérem se nějakým zázrakem dali dohromady a natočili bravurní drama, které získalo Oscara v kategorii nejlepší cizojazyčný film. Velký podíl na tom měli i herci, primárně Mads Mikkelsen v hlavní roli.

Den po výhře Oscara však z Hollywoodu přichází šokující zpráva. Another Round se dočká hollywoodské adaptace v angličtině. Produkovat ji má kromě jiných i Leonardo DiCaprio, přičemž má nahradit Mikkeslena a ztvárnit hlavní roli. K ohlášení remaku se vyjádřil už i režisér.

Myslí si, že bude zajímavé sledovat, jak přetvoří jeho dílo, ale netuší, zda by například Mikkelsen chtěl ztvárnit stejnou roli v remaku. Kompletní výměna hereckého obsazení je však zřejmě nutná, zvláště tak brzy po premiéře originálního snímku. Další informace o projektu zatím nemáme.

Děj sleduje čtyři přátele, učitele ve středním věku, jejichž životy se jaksi zasekly a mají problém najít v nich novou vášeň. Rozhodnou se vyzkoušet život podle jistého filozofa, který tvrdil, že člověk má mít v sobě každý den určitou dávku alkoholu, což zlepší jeho sociální interakce i zvýší úroveň štěstí. Experiment ze začátku funguje, ale parta kámošů ho povznese na vyšší úroveň a začne to s alkoholem přehánět. V důsledku toho se na povrch dostanou i dlouhodobě utlačované problémy v jejich rodinách a životech.

Domů
Sdílet
Diskuse