Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2021 12:14
Čas čtení 2:23
Vojtěch Vanda

Rodiče si stěžují na přijímací zkoušky na střední školu. Tohle není ani pro maturanty, uvádí

Rodiče si stěžují na přijímací zkoušky na střední školu. Tohle není ani pro maturanty, uvádí
Zdroj: FOTO TASR - Roman Hanc
NEWS
Uložit Uložené

Na Cermat se valí po pondělních a úterních zkouškách kritika. Studentům i rodičům se zdály nepřiměřeně těžké zejména testy z matematiky.

Z jedné strany frustrace, z druhé strany její nepochopení. Přijímací zkoušky pro deváťáky, které připravila společnost Cermat, rozdělily Česko na různé tábory. Neshody panují hlavně nad testy z matematiky. Silnějším hlasům, které nechápou, jak to, že mohly být test tak těžké, oponují ty, které se domnívají, že obtížnost testu byla v pořádku. Situace se probírá na sociálních sítích.

Na Facebooku Cermatu lidé argumentují hlavně tím, že se žáci neměli jak připravit na příklady z geometrie, které se přes webkameru nedají pořádně probrat. Také časový limit 85 minut se jim zdál krátký„Vy jste se snad pos**li, ne? Tohle není ani pro maturanty. Cermat zapomněl na to, ze žáci byli cely rok doma na online výuce, kde to nejde vysvětlit tak jako ve škole, i kdyby se snažili,“ tvrdil jeden z rozlícených rodičů.

„Deváťáci se snaží, učí se, nervují se a my starší je uklidňujeme, že to daj, že i maturita je v pohodě, a vy zase jednoduše shodíte sebevědomí všech,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse