Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2021 11:36
Čas čtení 1:07
Martin Mičuda

Genesis to se vstupem do Evropy myslí vážně. G70 Shooting Brake je ušitý na míru evropskému zákazníkovi

Genesis to se vstupem do Evropy myslí vážně. G70 Shooting Brake je ušitý na míru evropskému zákazníkovi
Zdroj: Genesis
TECH
Uložit Uložené

Korejská automobilka ukázala v pořadí již pátý model ve svém novém portfoliu.

Luxusní odnož značky Hyundai ukázala v průběhu pár měsíců hned několik novinek. Jejich společným znakem jsou předělené nebo, pokud chceš, zdvojené světlomety na obou koncích.

Řeč je o automobilce Genesis a modelech G70, G80, GV70 a GV80, které kromě specificky tvarovaných světel poznáš i podle rozměrné zužující se masky. Korejský výrobce se odjakživa netajil snahou zaujmout na evropském trhu, a nyní přichází první vlaštovky.

Genesis totiž ukázal další zajímavý luxusní počin, který má být zároveň i prvním modelem, který byl navržen speciálně pro Evropu. Řeč je o stylovém kombi s názvem G70 Shooting Brake.

Praktičtější a zároveň vizuálně zajímavější model je odvozen od klasického sedanu G70 a podle výrobce má jít o odpověď na potřeby evropské klientely. Nafouknutý zadek s sebou totiž přináší až o 40 litrů větší zavazadlový prostor (sedan má jen 330 litrů) a luxusní interiér s komfortními prvky.

Genesis, G70 Shooting Brake,
Zdroj: Genesis

Novinka měří 4 685 x 1 850 x 1 400 milimetrů a její rozvor má 2 835 milimetrů, což jsou tedy v obou případech identické údaje, jako má i klasický sedan. Pro představu je G70 jako takové vlastně technickým sourozencem modelu Kia Stinger, o čemž svědčí i rozměry.

Domů
Sdílet
Diskuse