Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2021 10:34
Čas čtení 2:02
Tereza Šnajdrová

Přehledně: Co se mění od dnešního dne? Otevírají se zahrádky hospod, fitness centra a řada přišla i na kulturní akce

Přehledně: Co se mění od dnešního dne? Otevírají se zahrádky hospod, fitness centra a řada přišla i na kulturní akce
Zdroj: TASR/František Iván
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vše však bude fungovat za přísných hygienických podmínek.

V pondělí 17. května jsme se dočkali dalšího většího rozvolnění, které se tentokrát týká především restauračních zařízení, kultury a volnočasových aktivit. Po více než půl roce dojde k otevření zahrádek restaurací, činnost obnoví i fitness centra a vnitřní sportoviště a řada přišla i na kulturu. Od dnešního dne se mohou pořádat venkovní kulturní akce až se 700 diváky.

Doporučeno
Otevření zahrádek: Kdy k němu dojde a jaká pravidla bude třeba dodržet Otevření zahrádek: Kdy k němu dojde a jaká pravidla bude třeba dodržet 16. května 2021 16:42

Na zahrádky restaurací za přísných podmínek

Od dnešního dne se otevírají zahrádky restaurací, a to hned za několika podmínek. Mezi hosty musí být dodržen rozestup alespoň 1,5 metru a výjimku mají pouze návštěvníci sedící u jednoho stolu. U něho pak mohou sedět nanejvýš 4 hosté, avšak i zde platí výjimka pro členy stejné domácnosti.

Restaurace budou moci navštívit pouze ti zákazníci, kteří se prokáží očkováním proti koronaviru, lékařským potvrzením o prodělání nemoci nebo negativním výsledkem testu, který bude splňovat ministerstvem stanovená pravidla.

Kompletní přehled podmínek a výjimek se dozvíš v tomto shrnujícím článku.

Domů
Sdílet
Diskuse