Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2021 20:48
Čas čtení 3:42
Dominik Vetrák

Ikenfell je nejlepší harrypotterovská hra, jaká kdy vyšla. Staň se čarodějem a poznej úžasné přátele a příšery

Ikenfell je nejlepší harrypotterovská hra, jaká kdy vyšla. Staň se čarodějem a poznej úžasné přátele a příšery
Zdroj: Humble Bundle
TECH
Uložit Uložené

3 skvělé hry mohou být za hubičku tvoje. Užiješ si s nimi mnoho hodin zábavy a poznáš nové úžasné herní žánry.

Tipy na hry pokračují i tento týden. Doporučíme ti trojici vynikajících her, které si můžeš zahrát za pouhých 25,90! Zatímco většina hráčů asi v současnosti brouzdá galaxií se Shepardem v Mass Effectu, někteří se raději vydají do menších, v tomto případě nezávislých vod. 

Indie hry jsou úžasné a často kvalitou překonají i drahé AAA projekty od velkých studií. Níže se tak podíváme na dvojici nezávislých počinů a jeden větší titul, který si zaslouží mnohem více pozornosti. Všechny tyto tři hry se nacházejí ve službě Game Pass, kterou můžeš jako nový zákazník získat na 3 měsíce za 25,90 Kč.

Za názvem hry najdeš platformy, pro které hry vyšly, a také souhrnné hodnocení recenzí na Metacritic (MC). Pokud není uvedeno jinak, všechny hry pro PS4 a Xbox One fungují i na next–gen verzích konzolí — PS5 a Xbox Series X/S.

Ikenfell — PC, Xbox, PS4, Nintendo Switch (MC: 73/100)

Čarodějnických her je stále překvapivě málo. Kvalitní hry ze světa Harryho Pottera tu vlastně nikdy nebyly a my ani nevíme, proč se studia nepokoušela svézt na vlně úspěchu knih a filmů. Naštěstí pro fanoušky magie je zde Ikenfell — malá, nenápadná indie hra o Maritte, která se rozhodne jít na školu pro kouzelníky Ikenfell. Do Ikenfellu odešla její sestra, ve které se probudily magické schopnosti.

Maritte takové štěstí neměla, což se ovšem změní, jakmile se ke škole přiblíží. Následuje zábavný příběh plný zvratů. Hra vyniká svým vizuálem a okouzlujícím výtvarným stylem, ale nezapomenutelné jsou hlavně postavy. Ve hře se jich vystřídá hned několik a všechny jsou nesmírně zajímavé silné osobnosti.

Hra pracuje i s tématy LGBT a citlivě představuje emotivní a místy i vtipný příběh nejen o kouzelnících, ale i teenagerských problémech. Co se hratelnosti týče, jde o RPG, takže si budeš vylepšovat zbraně, brnění, řešit hádanky a zabíjet nepřátele a příšery v originálně pojatém systému soubojů. Ikenfell je velmi milým překvapením, se kterým si padneš do noty snad v každém aspektu.

Undertale – PC, PS4, Nintendo Switch, Xbox One, PS Vita (MC: 93/100)

Undertale je ikonická indie hra. 2D příběhovku vytvořil v podstatě sám vývojář Toby Fox, který k ní složil i skvělou hudbu. Pracoval na ní téměř 3 roky a vytvořil nezapomenutelný příběh o chlapci, který spadl do magických krajů pod povrchem země. Tam potkává přátelské, ale i znepřátelené bytosti s vlastními agendami. Je jen na tobě, jestli s nimi budeš bojovat, nebo se je pokusíš přesvědčit, aby se vzdaly, a to formou unikátních dialogů.

Domů
Sdílet
Diskuse