Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento obsah je sponzorovaný obsah společnosti Staropramen.
7. června 2021 18:00
Čas čtení 3:06
Sponzorovaný obsah

Cool tipy na piknik v Praze

GASTRO
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let
a chci zobrazit obsah
zpět na hlavní stránkuZpět

Příchozí léto je ideálním časem vyběhnout do přírody ve městě a užít si skvělý piknik. Vybrali jsme pro tebe několik míst, které rozhodně stojí za to.

Letní dny doslova lákají k tomu, abychom vyběhli do přírody a užili si skryté kouty hlavního města. Náměstí a centrum se totiž vracejí ke svému starému životu plnému turistů, proto, pokud si chceš užít pohodové chvíle ve svém oblíbeném městě, vol raději parky. Užít si tam můžeš skvělý piknik s rodinou nebo kamarády, navíc častokrát okořeněný skvělými výhledy na historickou část města.

Aby ses dokázal lépe zorientovat, kde si vychutnáš skvělý piknik, ve spolupráci se značkou Cool, která ti přináší osvěžující alko i nealko pivní mixy, jsme připravili seznam těch nejlepších míst v Praze, které jsou často neobjevené i místními.

Piknik
Zdroj: Pexels.com/Helena Lopes

Ještě předtím, než se vydáš na piknik do jedné z destinací z našeho seznamu, nezapomeň na vše důležité, co správnému pikniku nesmí chybět. Ve tvém batohu by proto měla být deka, nebo rovnou dvě, protože asi nepůjdeš sám. Přibal si také dobrý a lehký snack a především něco osvěžujícího k pití.

Skvělou volbou je právě pivní mix Cool, který určitě znáš. Na trh přišel už v roce 2011 jako výhradně alko varianta s citrónovou příchutí. Dnes si však můžeš vybrat ze sedmi příchutí s alkoholem 0,0 % obj., konkrétně Jablko a hruška, Okurka a limetka, Grep, Lemon, Bezový květ a lemongrass, Malina a borůvka či Rybíz a limetka a z alkoholických (alk. 2 % obj.) Grep, Lemon a Višeň a limetka.

Staropramen COOL
Zdroj: Staropramen COOL

Letenské sady

Začneme osvědčenou klasikou, kterou zná snad každý Pražan, ale nesmí chybět v našem seznamu. Park sousedící s Letenskou plání nabízí krásné výhledy na Prahu, konkrétně na historickou část. Můžeš sem skočit na kole, elektrokoloběžce, pěšky a v pohodě i se svým pejskem. Pokud si chceš v klidu vychutnat piknik a posedět si u skvělých výhledů na řeku a město, drž se udržovaných chodníků. Výhodou tohoto parku je také přítomnost laviček a stolečků.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Michaela T. (@michaelaturnova)

Královská obora – Stromovka

Tato přírodní a kulturní památka je vyhledávaným místem Pražanů pro pohodové chvíle strávené v přírodě a zároveň ve městě. Stromovka ti nabídne rozlehlá udržovaná travnatá místa, hodně stínu se spoustou stromů a udržované cestičky, díky kterým si cestu sem můžeš zkrátit na bruslích, skateboardu nebo na koloběžce.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kristina (@kristi_lebedinska)

Riegrovy sady

Na pražských Vinohradech si užiješ jednoznačně nejlepší západy slunce. Tento park se širokými travnatými plochami, lavičkami a spoustou gastro stánků je oblíbeným místem, ale pokud si chceš užít piknik mimo hlavního děje, snadno najdeš prázdný odlehlejší kout, kde budeš mít i trochu soukromí. Doporučujeme vystoupat až nahoru na kopec, odkud budeš mít perfektní výhled na město.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 노상태 (@yes_st)

Petřínské sady

Toto místo je nejkrásnější pro piknik právě v tomto období – od dubna do června, kdy si užiješ pohledy na rozkvetlé stromy. Pokud plánuješ romantický piknik, rozhodně se stav na toto místo. Na Petříně si užiješ zejména pohodové posezení a výhled na Pražský hrad či střechy domků na Malé straně. Pokud skončíš s piknikováním, můžeš se projít po nekonečných cestičkách, zabloudit do zrcadlového bludiště nebo se odvézt lanovou dráhou k Petřínské rozhledně.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dominik Mach | Czechia 🇨🇿 (@doma.mach)

Karlovo náměstí 

Pokud se ti nechce chodit z historického centra, deku a piknikový koš si můžeš rozložit i pod stromy na Karlově náměstí. V případě, že tvůj piknik není plánovaný, zachrání tě nedaleké potraviny, kde si můžeš nakoupit, případně skoč do jedné z nedalekých kaváren a nech si zabalit kávu a koláček.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lucie Janečková (@lucijanecek)

Vyšehrad

Někdejší brána do města, kde můžeš najít gotický kostel, sochy, středověkou rotundu, opevnění či hřbitov. Dnes je to však oblíbené místo pro procházky a posezení. Pokud miluješ historii, pak ti doporučujeme hostit piknik právě zde.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tomas Tesar (@tomastesar)

Vítkov

Tento travnatý kopec, ze kterého si vychutnáš nejlepší výhledy na Žižkovskou věž zvol, pokud se chceš trochu ohřát na slunci a vychutnat si jeho paprsky. Kromě posezení tu můžeš skočit do muzea nebo se projít kolem památníku a jezdecké sochy slavného českého vojevůdce.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa René Campillo (@rene.campillo)

Pokud jsou ti všechny výše jmenované parky známé, můžeš zkusit seběhnout na Ladronku, která je oblíbená mezi pražskými běžci a pejskaři. Dalším dobrým tipem na uspořádání pikniku jsou Havlíčkovy sady, kde si užiješ nejen velké travnaté plochy, ale také vinařské altánky. Za zmínku také stojí Hostivařský lesopark, kam často míří právě rodiny s dětmi kvůli zoo koutku Divoká zahrada Hostivař. Vhod může přijít i přehrada, v níž se během horkých letních dnů můžeš vykoupat. No a na závěr, ostrovní typy potěší jistě Střelecký ostrov, který nabízí mnoho míst na piknikování pod stromy.

Domů
Sdílet
Diskuse