Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2021 14:46
Čas čtení 2:26
Sponzorovaný obsah

Kolagen: jakou úlohu má v lidském těle a jak ho co nejlépe doplnit?

MÓDA
Uložit Uložené

Kolagen je bílkovina, která je v lidském těle v největším zastoupení. Je obsažena v kloubech, kostech, šlachách, ale také v pokožce. Má velmi důležité funkce, které jsou naprosto nezastupitelné.

Nedostatek kolagenu začínáme pociťovat už po třicítce. Pohyb najednou jaksi více bolí, na pleti se objevují první vrásky, vlasy padají a slábnou, nehty se více lámou. Není divu, vždyť kolagen je elixírem mládí a naše tělo si ho bohužel tvoří v dostatečném množství jen do určitého věku. Lidské tělo si určité množství kolagenu dokáže vyrobit samo, nicméně s rostoucím věkem se jeho produkce snižuje. A je zapotřebí se zaměřit na externí zdroje kolagenu nebo na jeho doplnění ve formě doplňků stravy nebo z běžně dostupných potravin.

Inca Collagen
Zdroj: Inca Collagen

Funkce kolagenu

Jak endogenní, tak také exogenní kolagen mají celou řadu funkcí. V mladém věku je obvykle množství kolagenu, které si vytvoří tělo samo, dostatečné. Bohužel, když stárneme, produkce kolagenu se snižuje.

Jak doplnit kolagen? K tomuto účelu slouží exogenní kolagen. Ten má částečně nahrazovat sníženou produkci. Dodáván je ale také ve formě různých kosmetických přípravků, jejichž hlavním úkolem je zlepšení vzhledu pokožky, zmírnění projevů stárnutí a zlepšení pružnosti pokožky. Nedostatek kolagenu se projevuje sníženou pohyblivostí, ochablou pokožkou a dalšími projevy, které obecně připisujeme stárnutí.

Řešení je nadosah

Když tělo sníží svou přirozenou produkci kolagenu, jako vhodné řešení se jeví doplnit jej zvenčí. Kolagen, který se rozhodneš užívat ve formě doplňku stravy, by měl být co nejlépe vstřebatelný, ideálně tedy ve formě hydrolyzovaného prášku. Neměl by obsahovat ani žádnou chemii, tj. měl by být vyroben z čistě přírodních zdrojů. A měl by být dostatečně kvalitní, aby ti skutečně pomohl.

Kdo by měl kolagen užívat?

Produkce kolagenu klesá už ve 25 letech, takže již od tohoto věku je možné kolagen začít užívat. Kolagen je i pro sportovce, kteří své pohybové ústrojí (klouby, šlachy, svaly, kosti) namáhají více, než běžní lidé. Využijí je ale i ostatní lidé, kteří trpí onemocněním pohybového ústrojí. Užívat jej mohou také lidé, kteří mají problémy s pokožkou, slabými a lámavými nehty, lidé s kožními problémy a také lidé, které trápí vzhled jejich vlasů.

Jak dlouho kolagen užívat?

Odborníci tvrdí, že pro odstranění problémů, které jsou způsobeny nedostatkem kolagenu, bychom měli užívat asi 3 g kolagenu denně, a to po dobu alespoň 12 týdnů. Nespoléhejte se ale na kolagen, který přijmete ve stravě nebo tekutý kolagen. “Přírodní kolagen bez úpravy se však velmi špatně vstřebává, proto je ho pro vnitřní použití potřeba speciálně upravovat či štěpit, aby se do těla dobře vstřebal,” vysvětluje doktor Milan Čarvaš.

Inca Collagen
Zdroj: Inca Collagen

Spokojení zákazníci

Pokud je produkt kvalitní a úspěšný, v podstatě se prodává sám. Spokojení zákazníci, kteří dosáhli kvalitnějších vlasů, nehtů, zdravějšího a mladistvějšího vzhledu pokožky, aktivnějšího životního stylu, kterého by se bez kolagenu museli vzdát, se o své zkušenosti rádi podělí:

  • Už po měsíci používání jsem si všimla krásných pevných nehtů, které mám jinak velmi lámavé,” říká Petra Burešová, jedna ze spokojených uživatelek.
  • Maminka Markéta Bartoňová uvádí: „Používala jsem ho před těhotenstvím na pleť a úžasné. V průběhu těhotenství jsem jen snížila dávky na poloviční a myslím, že i to mně zachránilo před striemi které mám dědičné.“

Inca Collagen

Inca Collagen je čistě přírodní mořský kolagen, který je velice podobný kolagenu, který přirozeně produkuje naše tělo. Proto je velmi snadno vstřebatelný a vysoce efektivní. Aby jsi se nemusela obtěžovat a každý den odměřovat doporučenou denní dávku 3 g, je Inca Collagen balen tak, aby každá denní dávka byla ve zvláštním obalu. Užívání je tak velice jednoduché. Nemusíš se bát umělých příchutí, sladidel nebo jiných „zlepšovačů“ chuti. Nejsou přítomny.

Vypadej dobře i ve zralém věku!

Připoj se ke spoustě spokojených zákazníků i ty! Nezapomeň, že neinvestuješ peníze jen do svého vzhledu ale také do svého zdraví. Incacollagen.cz je způsob, jak můžeš získat kvalitní kolagen až domů. Inca Collagen je na českém trhu už 6 let a má celou řadu spokojených zákazníků. Ideální je pro muže a ženy zralého věku, ale také pro ty, kteří chtějí prostě vypadat dobře.

 

Domů
Sdílet
Diskuse