Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je sponzorovaný obsah společnosti Nestea.
8. června 2021 12:00
Čas čtení 2:16
Sponzorovaný obsah

Revival bláznivých festivalů či vstup zdarma. Takto si Češi představují ideální festival

KULTURA
Uložit Uložené

Ptali jsme se, jaký by měl být ideální letní hudební festival, bez ohledu na rozpočet. Odpovědi byly místy překvapivé.

Ve standardní rok bychom se o tomto čase už radovali z prvních festivalů. Rok 2021 je ale, podobně jako ten minulý, o něco chudší na festivaly a velká jména v Česku či na Slovensku nebo i po celém světě ohlašují odklad až na rok 2022. O velkém festivalu tak zřejmě můžeme zatím jen snít.

A když už jsme u snění, byli jsme zvědaví, jak si představuješ ideální festival ty. Ve spolupráci se značkou Nestea jsme si proto pro tebe přichystali anketu na našem Instagramu, kde jsme se ptali, jaký festival bys zorganizoval ty, kdybys měl tu možnost.

Něco jako Coachella či Tomorrowland, akorát lepší

Když jsme se vás ptali, jak by vypadal ideální festival bez ohledu na rozpočet, nejčastěji padaly odpovědi, že by to byl varianta již mimořádně úspěšného festivalu Coachella nebo Tomorrowland, akorát s malými úpravami. Zdá se tedy, že organizátoři trefili hřebík po hlavičce a vybudovali něco, čemu prakticky nechybí nic významného.

Nestea
Zdroj: Nestea

Mnozí z vás tvrdili, že by ideální festival měl mít vstupné zdarma, minimálně pro tvé nejbližší, případně speciální VIP koutek. Padaly ale i festivalové klasiky jako například čistá (luxusní) sprcha a WC, což po prvním dni chybí téměř každému festivalu. Čest výjimkám. 

Co se týče lokality, pláž by prý byla jedním z nejideálnějších prostor. Je vidět, že nám už všem chybí cestování, moře a chvíle strávené naboso v písku. I lineup je jasný – ten by měl počítat s největšími jmény domácí, ale i zahraniční rapové scény, vedle toho by mu měl sekundovat rock a metal s kapelou Rammstein jako headlinerem.

A aby bylo vše ideální, na další stagei by měly odehrát své koncerty nejhranější interpreti ze Spotify seznamu. Viděli bychom tam tak bezpochyby koncerty takových hvězd jako Justin Bieber, Dua Lipa, The Weeknd, Ariana Grande, Bruno Mars, Drake, Billie Eilish, Coldplay či Travis Scott. To není špatné, co myslíš?

hudební festival
Zdroj: TASR/DUNA/MTI/Zoltán Balogh

Revival toho nejbláznivějšího a pochybné gastro

Naopak ti odvážnější z vás tvrdili, že s neomezeným rozpočtem by se pokusili oživit legendární filmovou párty Project X či luxusní Fyre Festival, který skončil fiaskem a nikdy nebyl uspořádaný. S neomezeným budgetem by se ale vše dalo lehce dotáhnout do konce, takže na festival podobný Fyre Festivalu bychom se velmi rádi přijeli podívat. Ideálně, pokud by ho organizoval čtenář, který trval na tom, že vstup by byl zdarma.

Pohoda
Zdroj: Festival Pohoda

Trošku hůř by na tom byla gastro oblast, i když i toto patří k festivalům. Někteří z vás totiž vidí jako ideální součást festivalu stánek s kebabem či párky s pivem pro všechny zdarma.

Udělej si svůj mini-festival

Přestože festivalová sezóna je v plném proudu a velké festivaly si společně užijeme nejdříve příští rok, tobě to nebrání zorganizovat si něco vlastního, menší party. Inspirovat se můžeš i výše jmenovanými tipy. Headlinery si vyskládej sám díky streamovacím službám a velkému reproduktoru, jako místo můžeš využít skvělý plac u vody v přírodě či například klidně i tvou zahrádku nebo chatu.

Festival
Zdroj: Pexels.com

A s gastrem to budeš mít nejlehčí. Stačí nažhavit gril a doplnit to osvěžujícími ledovými čaji od Nestea, které tebe a tvé přátele osvěží během horkých letních dnů. Vybrat si můžeš z několika klasických příchutí jako například černý čaj a citron, černý čaj s příchutí broskve, zelený čaj s příchutí mixu citrusů a zelený čaj s příchutí jahody & Aloe vera. Vyzkoušet také můžeš novinku – Nestea Mango & ananas, která má navíc snížený obsah cukru.

Nestea
Zdroj: Maspex Czech, s. r. o

Koneckonců, je jen na tobě, jak si svůj festival zařídíš. Fantazii se meze nekladou. Dbej ale na dodržování protipandemických opatření, abyste si všichni užili skvělý čas ve zdraví a pohodě.

Domů
Sdílet
Diskuse