Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2021 8:06
Čas čtení 0:43
Tímea Krauszová

Ve Washingtonu motivují lidi k očkování odměnou v podobě jointu

Ve Washingtonu motivují lidi k očkování odměnou v podobě jointu
Zdroj: Flickr/Elsa Olofsson/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Každý člověk nad 21 let dostane joint jako odměnu.

V americkém státě Washington schválili nový způsob motivace k očkování. Dospělí lidé, kteří se dají očkovat ve vakcinačních centrech zřízených v obchodech s alkoholem a marihuanou, mohou dostat jeden joint jako dárek. Ve Washingtonu je marihuana legální, diskonty mají speciální licenci k prodeji. Státu se v očkovací strategii daří, podle USA Today před několika dny překročili 70% hranici proočkovanosti.

Doporučeno
Přehled: Kde získat očkovací certifikát nebo čestné prohlášení a k čemu slouží Přehled: Kde získat očkovací certifikát nebo čestné prohlášení a k čemu slouží 8. června 2021 13:58

Obchody se chtěly do kampaně zapojit

Podle oficiálního stanoviska washingtonské rady pro alkohol a marihuanu se jim obchody ozývaly samy. Navrhovaly spustit kampaň, v níž by očkované lidi odměnili marihuanou.

Kampaň oficiálně nese název Joints for Jabs a poběží až do 12. července. Odměnu mohou dostat pouze v podobě jednoho jointu, a to jen dospělí po předložení potvrzení o očkování (v USA tedy jen lidé nad 21 let).

Podobně odměňují očkované lidi v prodejnách lihovin v Arizoně. V tamním městě Phoenix se prodejny spojily s lékařským centrem a na třech klinikách nabízely bezplatné očkování i s odměnou: všichni nad 21 let dostali jeden joint a gumový bonbón s marihuanou.

Domů
Sdílet
Diskuse