Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2021 13:58
Čas čtení 1:30
Tereza Šnajdrová

Přehled: Kde získat očkovací certifikát nebo čestné prohlášení a k čemu slouží

Přehled: Kde získat očkovací certifikát nebo čestné prohlášení a k čemu slouží
Zdroj: TASR/Martin Baumann
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Dumáš nad tím, jak získat očkovací certifikát nebo čestné prohlášení? Poradíme ti jak na to.

Očkování běží v plném proudu, což vedlo ke změně některých pravidel, jako je například návštěva restauračních zařízení či kulturních akcí, které jsou podmíněny testem či vakcinací. Co musíš udělat pro to, abys získal certifikát o očkování, k čemu slouží čestné prohlášení a kam všude se ti díky nim otevřou dveře? Známe odpovědi na otázky, které se ti honí hlavou.

Doporučeno
Koronavirus v Česku: Pandemie slábne, očkování je v plném proudu. V neděli přibylo jen 90 případů Koronavirus v Česku: Pandemie slábne, očkování je v plném proudu. V neděli přibylo jen 90 případů 7. června 2021 10:42

Jak získat certifikát

Certifikát o provedeném očkování, negativním testu nebo prodělání nemoci můžeš nově získat skrze Očkovací portál občana. Ještě před pár dny jsme tě informovali o tom, že potvrzení dostaneš přímo na očkovacím místě, avšak od 1. června se změnila pravidla a změnou prošly i certifikáty, které jsou nově v jednotném vzhledu podle Evropské unie. Každý certifikát pak musí obsahovat jméno, příjmení, datum narození a QR kód.

Domů
Sdílet
Diskuse