Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2021 10:42
Čas čtení 1:57
Tereza Šnajdrová

Koronavirus v Česku: Pandemie slábne, očkování je v plném proudu. V neděli přibylo jen 90 případů

Koronavirus v Česku: Pandemie slábne, očkování je v plném proudu. V neděli přibylo jen 90 případů
Zdroj: Getty Images/Gabriel Kuchta
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Připomeňme si, jak si vede Česká republika v boji s koronavirem.

Čísla ministerstva zdravotnictví hovoří jasně, pandemie koronaviru ustupuje. Za neděli přibylo pouhých 90 nových případů, reprodukční číslo kleslo na 0,82, přičemž incidenční číslo, které udává průměrný počet nakažených za sedm dní na 100 000 obyvatel, kleslo za neděli na 21,79. Přinášíme ti detailní rozbor vývoje nákazy u nás, ale také přehled podaných vakcín a toho, na kterém očkovacím místě přijdeš na řadu nejrychleji.

Doporučeno
Kanaďané jsou mistři světa. Napínavý finálový zápas ovládli až po prodloužení Kanaďané jsou mistři světa. Napínavý finálový zápas ovládli až po prodloužení 6. června 2021 21:52

Pandemie koronaviru je na ústupu

Jistě si vzpomínáš na přelom ledna a února tohoto roku, kdy se denní nárůsty nakažených pohybovaly od 15 000 do 20 000. Tato hrozivá čísla jsou již naštěstí minulostí a za včerejší den, tedy neděli 6. června, přibylo pouhých 90 nově nakažených. O víkendu jsou čísla sice nižší, neboť se tolik netestuje, avšak i v minulém týdnu se množství pozitivně testovaných pohybovalo od 300 do 500

Reprodukční číslo, které zavedl bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula a řídilo se podle něj rozvolnění či zpřísnění restrikcí, je v Česku 0,82. Je to o čtyři setiny více než v neděli. Číslo, které udává, kolik lidí nakazí jeden pozitivně testovaný, se dlouhodobě drží kolem hodnoty 0,8.

Domů
Sdílet
Diskuse