Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2021 14:18
Čas čtení 0:46
Tereza Šnajdrová

Stovky lidí demonstrují před Sněmovnou. Nesouhlasí s covid pasy (Fotoreport)

Stovky lidí demonstrují před Sněmovnou. Nesouhlasí s covid pasy (Fotoreport)
Zdroj: Adam Smeták/REFRESHER
NEWS
Uložit Uložené

V podstatě nikdo z přítomných neměl respirátor, který by měl být na veřejných shromážděních povinností.

Několik stovek odpůrců epidemických opatření a covidových certifikátů se dnes sešlo na pražském Malostranském náměstí poblíž Sněmovny, kde probíhalo jednání o zavedení covid pasů. Demonstraci, na níž nikdo z příchozích neměl respirátor, pořádalo hnutí Chcípl PES a Volný blok. 

Doporučeno
Léto bez respirátorů? Do MHD či obchodů bude stačit rouška Léto bez respirátorů? Do MHD či obchodů bude stačit rouška 9. června 2021 10:37

Podle webu hlavního města Prahy byla nahlášena hned dvě shromáždění. Demonstraci proti schválení zákona o zdraví lidu zde pořádal Volný blok a druhou akci s názvem Protest za svobodu zase hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES. 

Na dnešní den byly svolány a povoleny magistrátem dvě demonstrace na Malostranské náměstí za svobodu. Otevřeme Česko - chcípl pes oficiálně končí svoji účast na demonstraci a naši příznivci budou podporovat demonstraci pana Volného. Nemá cenu tříštit síly,“ uvedlo na Facebooku jen chvíli po půl dvanácté hnutí Otevřeme Česko.

Doporučeno
Cestování v době koronaviru: Do kterých zemí můžeš bez omezení, jaké jsou podmínky návratu a na co se připravit Cestování v době koronaviru: Do kterých zemí můžeš bez omezení, jaké jsou podmínky návratu a na co se připravit 8. června 2021 11:47

Demonstranti bez respirátorů si na Malostranské náměstí přinesli transparenty s nápisy: „Vaxx = experiment, nas*at. Tečka“ nebo třeba „mutace vládní je ta nejzrůdnější“. K vidění byli i protestující se slogany na oblečení. „Jsem neočkovaný občan 2. kategorie, ale při smyslech,“ hlásala trička některých.  

V rámci protestu vystoupilo i několik osobností, včetně známého odpůrce koronavirových opatření Lubomíra Volného (dříve SPD), jeho kolegy Mariana Bojka (dříve SPD) nebo například české zpěvačky Ilony Csákové, kteří k demonstrantům promluvili.

demonstracedemonstracedemonstracedemonstrace
Zobrazit galerii
(18)
Doporučeno
Adam Sandler natáčí film v Praze. Potkat ho můžeš v okolí Staroměstského náměstí Adam Sandler natáčí film v Praze. Potkat ho můžeš v okolí Staroměstského náměstí 9. června 2021 12:12
Domů
Sdílet
Diskuse