Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2021 11:47
Čas čtení 2:35
Tereza Šnajdrová

Cestování v době koronaviru: Do kterých zemí můžeš bez omezení, jaké jsou podmínky návratu a na co se připravit

Cestování v době koronaviru: Do kterých zemí můžeš bez omezení, jaké jsou podmínky návratu a na co se připravit
Zdroj: TASR/František Iván
NEWS CESTOVÁNÍ BĚHEM KORONAVIRU KORONAVIRUS
Uložit Uložené

K létu nedomyslitelně patří cestování a dovolené u moře.

Pokud máš již letní dovolenou naplánovanou nebo stále váháš, zda v této pandemické době odcestovat do zahraničí, tento přehled ti pomůže zorientovat se v pravidlech, která platí pro vycestování to jiných zemí. Nenech se odradit vyplňováním příjezdového formuláře, který na telefonu naklikáš za pár minut a vyraz do oblíbené destinace, která nebude pod náporem turistů praskat ve švech.

Doporučeno
Česká příroda nezvládá nápor turistů. Některá místa se proto zavírají a jiná omezují množství turistů Česká příroda nezvládá nápor turistů. Některá místa se proto zavírají a jiná omezují množství turistů 7. června 2021 20:30

Na co nesmíš zapomenout před cestou

Než odjedeš do zahraničí, podívej se na web ministerstva zahraničí nebo ministerstva příslušné země, kde se dozvíš konkrétní podmínky pro vstup na jejich území. Všeobecně však platí, že pro vycestování do jiné země budeš potřebovat: potvrzení o ukončeném očkování/PCR nebo antigenní test/potvrzení o prodělaném covidu a příjezdový formulář. Vybrali jsme pro tebe 7 oblíbených destinací, kam čeští turisté často míří a usnadníme ti tak vyhledávání podmínek.

Domů
Sdílet
Diskuse