Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2021 10:23
Čas čtení 0:39
Vojtěch Vanda

Už ve čtvrtek vystřídají letní počasí bouřky

Už ve čtvrtek vystřídají letní počasí bouřky
Zdroj: TASR - Roman Hanc
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Idylické počasí bude narušeno bouřkami, které by měly pokračovat i další den.

Teplo a azurově modré nebe s největší pravděpodobnosti vystřídají přeháňky a bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) před nimi varuje už ve čtvrtek. Bouřkové mraky by měly na českým územím přetrvat až do pátku, nejvyšší denní teploty se však udrží kolem 27 °C.

Doporučeno
Polovinu Česka v sobotu zasáhnou silné bouřky. Byla vydána výstraha Polovinu Česka v sobotu zasáhnou silné bouřky. Byla vydána výstraha 4. června 2021 12:03

Připravme si deštníky, prognóza pro čtvrteční odpoledne a pátý den, co se počasí týče, nebude příznivá. Modré nebe a příjemné letní teploty, nejvyšší teploty by měly dosáhnout 22 až 26 °C a na jihu Moravy až 28 °C, vystřídají přeháňky a bouřky. předpovědi očekávají bouřky mezi 14. a 18. hodinou.

Na večer by měly bouřky ustat, v noci by se měly nad naším územím objevit pouze přeháňky s nejnižší teplotou mezi 15 až 11 °C, a oblačná obloha by měla přetrvat až do pátku, kdy by se znovu měly objevit bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou 22 až 27 °C.

Začátek víkendu by měl být také deštivý a poměrně teplý, bouřky však můžeme očekávat pouze ojediněle, v neděli by už měly být ojedinělé pouze přeháňky, výrazně se však ochladí. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 18 až 22 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse